Ga naar de inhoud

Galatasaray van Dries Mertens heerst in Turkse klassieker tegen Fenerbahçe van Michy Batshuayi

Galatasaray was een maatje te groot voor de geel-zwarte stadsrivaal.

Galatasaray is zondag stadsrivaal Fenerbahçe in het hol van de leeuw de baas gebleven. De topper draaide uit op 0-3, in de stand in Turkije slaat "Gala" een kloof van vier punten op zijn rivaal. Dries Mertens mocht bij Galatasaray 70 minuten spelen, evenveel als Michy Bashuayi bij Fenerbahce.

Op het kwartier werd de openingstreffer van Abdulkerim Bardakci nog afgekeurd, maar net voorbij het halfuur mocht Cim Bom wel de vuist ballen via Sergio Oliveira.

 

Laat in de tweede helft nam Kerem Akturkoglu de laatste twijfels weg en diep in de toegevoegde tijd draaide Mauro Icardi het mes nog wat dieper in de wonde. 

 

Michy Batshuayi moest in de 70e minuut plaats ruimen bij "Fene"r, terwijl Dries Mertens op hetzelfde moment het speelveld verliet aan de overzijde.   

 

Door de prestigieuze overwinning slaat "Gala" (39 punten) een kloof van vier punten op Fenerbahçe (35 punten) bovenin het klassement van de Turkse eerste klasse. 

Een straffe tifo van de bezoekers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.