Ga naar de inhoud

Ploegleider Rik Van Slycke verruilt Soudal-Quick Step na ruim 20 jaar voor Alpecin-Deceuninck

Rik Van Slycke was sinds 2001 actief bij Quick-Step.

Hij paste na ruim 20 jaar niet meer in de plannen van Soudal-Quick Step, maar ploegleider Rik Van Slycke heeft alsnog een nieuwe uitdaging gevonden in het peloton. Hij stapt over naar Alpecin-Deceuninck.

Quick Step-Alpha Vinyl zit volgend jaar in een nieuw jasje met hoofdsponsor Soudal en meteen werd ook de technische staf vernieuwd. Ploegleider Brian Holm stopte ermee en Rik Van Slycke werd opzijgeschoven.

 

De 59-jarige Van Slycke, die sinds 2001 voor de ploeg van Patrick Lefevere werkte, moest zo onverwacht op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

 

Met een pak ervaring op zijn palmares kan hij nu bij Alpecin-Deceuninck aan de slag voor het seizoen 2023.

 

"Alpecin-Decuninck is een team dat al zijn strepen heeft verdiend, maar nog steeds aan het ontwikkelen is", zegt Van Slycke. "Met mijn jaren ervaring op het hoogste niveau hoop ik mijn bijdrage te hebben."