Ga naar de inhoud

Van den Bergh blikt hoopvol vooruit naar kwartfinale: "Deze zege toont mijn mentale kracht"

Van den Bergh kijkt zondag Jonny Clayton in de ogen voor een plek bij de laatste vier.

De Belgische clash in de achtste finale op het WK darts is een eenzijdige vertoning geworden. Dimitri Van den Bergh veegde met 4-0 de vloer aan met zijn goede vriend Kim Huybrechts. "Dancing Dimi" staat zo voor de derde keer in de kwartfinale van het WK. "Ik moet van niemand schrik hebben."

"Ik had zo'n vlotte zege niet verwacht"

Vrijdagmiddag stonden voor de tweede keer ooit twee Belgen tegenover mekaar op het wereldkampioenschap. Bovendien kennen Huybrechts en Van den Bergh mekaar door en door. "Dat bracht natuurlijk wel druk met zich mee", reageerde Van den Bergh na de partij.


"Maar ik heb vandaag de juiste dingen op de juiste momenten gedaan", analyseerde hij zijn zege tegen Huybrechts. "Ik had kansen om te finishen en die heb ik ook gegrepen."

 

"Ik heb Kim de hele partij onder druk kunnen zetten. Ik had nooit verwacht om zo vlot te winnen, maar ik ben heel trots. Deze zege toont mijn mentale kracht."

Er is maar één manier om met een dipje om te gaan: nog sterker terugkeren. Ik ben alvast goed op weg.

Dimitri Van den Bergh

Het ticket voor de kwartfinales is een opsteker voor Van den Bergh, die uit een moeilijke periode komt. "Ik ben een speler die altijd heel hard werkt ter voorbereiding van toernooien, maar dat kan ook afmattend werken."


"Daarom had ik eerder dit jaar een dipje. Maar zoals ik vaak zeg: er is maar één manier om daarmee om te gaan en dat is om nog sterker terug te keren. Ik ben alvast goed op weg."

"Ik weet dat ik van niemand bang moet zijn"

Dat twee Belgen zich bij de laatste zestien konden scharen op het WK is symbolisch voor de groei van de dartssport in België. "Darts is bij ons nu gigantisch, dat is ongelooflijk", klonk het enthousiast bij "Dancing Dimi".


"Alle profspelers in België genieten er enorm van. Ik sprak laatst nog met collega Nathan Aspinall over het succes van de sport in België. Hij kon amper geloven welke proporties het hier aanneemt."


Van den Bergh staat zondag voor de derde keer in zijn carrière in de kwartfinale van het WK. Met een zege tegen Jonny Clayton kan hij voor het eerst de halve finale bereiken. "Of het nu wel gaat lukken? Wie weet."


"Ik speelde al vaker een halve finale op een majortoernooi. Ik weet dat ik van niemand bang moet zijn, zolang ik mijn werk doe. Ik moet gewoon kalm blijven en goed trainen", besloot Van den Bergh.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.