Ga naar de inhoud

Meervoudig olympisch kampioen super-G Matthias Mayer (32) bergt de latten voorgoed op

Een legende van het alpineskiën neemt afscheid van de sport. Matthias Mayer ruilt zijn skilatten in voor meer doordeweeks schoeisel. De Oostenrijker zijn grootste prestaties kwamen er op de Olympische Winterspelen, waar hij driemaal op het hoogste schavotje stond (tweemaal op de super-G, eenmaal op de afdaling).

De super-G kende geen geheimen voor Matthias Mayer. De 32-jarige skiër triomfeerde twee keer op zijn discipline. 

 

Niet enkel op het grootste toneel, ook tijdens winterseizoen domineerde de Oostenrijker. Maar liefst 45 keer stond hij op het podium, waaronder 11 zeges. Ook prestigieuze wedstrijden als Kitzbühel en Bormio kon hij aan zijn palmares toevoegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.