Ga naar de inhoud

Inschattingsfout komt Van Gerwen bijna duur te staan, ook Smith ontsnapt

 do 29 december 2022 00:07
Van Gerwen
Michael van Gerwen ligt nog altijd op koers voor een 4e wereldtitel.

De twee Michaels hadden het woensdagavond niet onder de markt in de 3e ronde van het WK darts. Vierde reekshoofd Michael Smith kwam vanuit een 1-3-achterstand terug tot een 4-3-zege en ook Michael van Gerwen werd door Mensur Suljovic tot het uiterste gedreven.

Op Peter Wright na (tegen Kim Huybrechts) waren alle topreekshoofden vrij probleemloos door de eerste ronden van het WK darts gesparteld. Met 4e reekshoofd Michael Smith leek er nu toch een nieuwe vette vis in de fuik te blijven steken.

De Duitser Martin Schindler was op de grote toernooien nog nooit erg ver geraakt, dus Smith - de eeuwige tweede, die dit jaar met de Grand Slam of Darts eindelijk eens kon oogsten - had zichzelf een goeie kans toegedicht.

Maar Smith kon zijn gebruikelijke gemiddeldes (niemand gooit meer 180's) in de eerste 4 sets niet halen. "The Wall" profiteerde om op 3-1 te komen. Maar zoals wel vaker kon Schindler het niet afmaken met de finish in zicht.

Smith rook de twijfel en onzekerheid bij zijn tegenstander en dat voedde zijn eigen zelfvertrouwen. De hoge scores én dubbels vielen nu plots wel. Leg na leg zakte de moed Schindler dieper in de schoenen. Toen het 3-3 werd, stond de onvermijdelijke afloop - een zege van Smith - eigenlijk al vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Gerwen overleeft Oostenrijkse test

Met Mensur Suljovic kreeg Michael van Gerwen de boeman van Mike De Decker tegenover zich. De Oostenrijker heeft niet zijn beste seizoen achter de rug, maar de sfeer in Ally Pally en de competitieve spirit van Van Gerwen dreven Suljovic' niveau de hoogte in.

Van Gerwen werd in zowat elke set tot het uiterste gedreven door Suljovic. Toppunt was toen de Nederlander het bij een 3-1-stand kon afmaken, maar bewust de bull liet liggen om bij zijn volgende poging een gemakkelijkere dubbel te krijgen.

Die kwam er niet: Suljovic wierp - bijna tot zijn eigen verbazing - een schitterende 161 uit. Van Gerwen wist even niet waar hij het had, al kon hij uiteindelijk het laken toch nog naar zich toetrekken: 4-2. De jacht op een 4e wereldtitel is dus nog altijd open.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: