Ga naar de inhoud

Huybrechts over duel met Dancing Dimi: "Mentaal niet moeilijker dan partij tegen wereldkampioen"

Kim Huybrechts staat voor een Belgisch onderonsje met Dimitri Van den Bergh.

Na zijn stunt tegen titelverdediger Peter Wright kijkt Kim Huybrechts vrijdag zijn maatje Dimitri Van den Bergh in de ogen op het WK darts. "Dimitri is de Belgische nummer één, hij is de favoriet", blikt Huybrechts vooruit.

Kim Huybrechts toonde zich nederig na zijn zege tegen regerend wereldkampioen Peter Wright.

 

"Ik ben heel trots, maar dit was niet Peter Wright in zijn gewone doen. Ik heb de naam Peter Wright geklopt, maar niet de speler die hij normaal is. Hij haalde niet eens zijn B-niveau", zei Huybrechts.

 

De bescheidenheid maakte niet veel later wel plaats voor trots. "Deze zege betekent alles voor me. Ik heb gedaan wat ik moest doen en ik heb mijn kansen gegrepen wanneer ik kon."

 

"Veel spelers zouden het nog verkwanselen, louter omdat ze tegen de naam Wright werpen, maar ik heb het wel kunnen doen."

 

"Dit is niet mijn beste zege ooit, maar wel een van mijn belangrijkste."

Van den Bergh is de favoriet: hij is de Belgische nummer één en een topzestienspeler. Maar hij zal voorbij mij moeten

Kim Huybrechts

In de 1/8e finales staat Huybrechts vrijdag tegenover zijn maatje Dimitri Van den Bergh.

 

"Dat we een Belgisch duel hebben in de 1/8e finales betekent heel veel voor België. Darts is nu heel groot in België. Daarom dat er ook zoveel Belgen (onder meer Hans Vanaken) aanwezig zijn in Ally Pally. Die massale opkomst betekent heel veel voor ons."

 

"Voor ons is het iets minder leuk. We hadden elkaar liever wat later in het toernooi getroffen. Maar dat moeten we snel van ons af zetten. Hij is eigenlijk een tegenstander als een andere."

 

Huybrechts kruipt vrijdag in de rol van underdog. "Dimitri is de favoriet: hij is de Belgische nummer één en een topzestienspeler. Maar hij zal voorbij mij moeten."

 

"Ik ga gewoon proberen te spelen zoals gisteren. Mentaal kan het niet moeilijker worden als mijn strijd met wereldkampioen Peter Wright. Het wordt een mooie wedstrijd", voorspelt Huybrechts. 

 

"En na de partij drinken we samen iets en is alles weer normaal."

Kim Huybrechts praat over stunt tegen Peter Wright

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.