Ga naar de inhoud

wk darts

finale (best-of-13)
Michael Smith (Eng/PDC-4)
Michael van Gerwen (Ned/PDC-3)
7-4
halve finales (best-of-11)
Gabriel Clemens (Dui/PDC-25) Michael Smith (Eng/PDC-4) 2-6
Dimitri Van den Bergh (PDC-15) Michael van Gerwen (Ned/PDC-3)
0-6
kwartfinales (best-of-9)
Dimitri Van den Bergh Jonny Clayton (Wal) 5-3
Michael Smith (Eng) Stephen Bunting (Eng) 5-3
Gerwyn Price (Wal) Gabriel Clemens (Dui) 1-5
Michael van Gerwen (Ned) Chris Dobey (Eng) 5-0
achtste finale (best-of-7)
Dimitri Van den Bergh (PDC-15) Kim Huybrechts (PDC-31)
4-0
derde ronde (best-of-7)
Kim Huybrechts (PDC-31) Peter Wright (Sch/PDC-2) 4-1
Dimitri Van den Bergh (PDC-15) Krzysztof Ratajski (Pol/PDC-18)
4-1
tweede ronde (best-of-5)
Dimitri Van den Bergh (PDC-15) Lourence Ilagan (Fil) 3-0
Kim Huybrechts (PDC-31) Grant Sampson (ZAf) 3-0
Mike De Decker (PDC-57) Mensur Suljovic (Oos/PDC-30) 0-3
eerste ronde (best-of-5)
Mike De Decker (PDC-57) Jeff Smith (Can/PDC-63) 3-1

Kim Huybrechts stunt op WK darts tegen titelhouder Wright, nu wacht Belgische clash met Van den Bergh

 di 27 december 2022 23:55
Kim Huybrechts
Kim Huybrechts stunt tegen de regerende wereldkampioen.

Belgische geschiedenis op het WK darts! Kim Huybrechts heeft na een dominante partij titelhouder Peter Wright naar huis gestuurd. De Schot haalde zijn normale niveau niet, onze landgenoot strafte dat genadeloos af. In de achtste finales ontmoet Huybrechts vrijdag zijn maatje Dimitri Van den Bergh: een Belgische primeur op het grootste dartstoneel.

Huybrechts profiteert van weifelende Wright

Een jaar geleden trok Kim Huybrechts in ronde twee nipt aan het kortste eind tegen de regerende wereldkampioen op het WK darts. De onklopbaar gewaande Gerwyn Price won toen na een ware thriller. Dit jaar trof Huybrechts met Peter Wright in ronde drie opnieuw de titelverdediger, alsof het lot ermee gemoeid was.

 

Maar dinsdag lagen de kaarten wel anders. Wright, het nummer twee van de wereld, was na een verstoorde voorbereiding - zijn vrouw lag in het ziekenhuis - niet in vorm. Een uitgelezen kans diende zich aan voor Huybrechts.

 

Die gebrekkige vorm etaleerde Wright vanaf de eerste pijl. De kleurrijke Schot, getooid in speciaal kerstshirt, oogde weifelend en kon maar moeilijk de tripels vinden. Huybrechts kon in set één nog niet profiteren, maar vanaf set twee keerde het tij.

 

Onze landgenoot zette Wright met de rug tegen de muur met goeie scores en secure finishes. Wright - die zoals gewoonlijk enkele keren wisselde van pijlen tijdens de wedstrijd - kon amper een vuist maken. Plots stond het 2-1 voor de Belg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belgische geschiedenis op WK darts

Huybrechts rook bloed en greep zijn prooi bij de nek. Zelfs in set vier, wanneer Wright wél zijn niveau haalde met een gemiddelde van 100, kon Huybrechts alsnog de bovenhand nemen. 3-1 voor Huybrechts, de troon van Wright wankelde.


In set vijf gierde de adrenaline door het lijf van Huybrechts - de scores leden er ook onder - maar een gelaten Wright was het spoor bijster. Op dubbel 18 kon de Schot zijn laatste strohalm niet grijpen, Huybrechts maakte het op diezelfde dubbel daarna wel af. 


Met zijn zege tegen de titelverdediger zorgt Huybrechts, het nummer 31 van de wereld, nu al voor dé stunt van het WK. In de achtste finale wacht vrijdag nu maatje Dimitri Van den Bergh (PDC-15) voor een clash der Belgen. Een droomscenario.

 

Slechts één keer eerder speelden twee Belgen tegen mekaar op het WK van de PDC, in 2013 de broers Kim en Ronny Huybrechts in ronde één. Bovendien kunnen zowel Van den Bergh als Huybrechts met een zege in de achtste finale hun beste resultaat op een WK evenaren: de kwartfinale. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:

Huybrechts - Wright

23:54

Ik heb de naam Peter Wright geklopt, maar niet de persoon wie hij normaal is. Daarmee doe ik mijn eigen prestatie geen oneer aan, want ik zag mijn kans en greep die ook.

Kim Huybrechts
23:50
27/12/22
23:55

Op naar Belgische clash!

29 of 30 december. De agendamakers buigen hun hoofden nog over wanneer Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts elkaar ontmoeten in de 1/8e finales. Een ding is wel zeker: de Belgen schrijven geschiedenis op het WK. Nooit eerder stonden twee Belgen in een soortgelijke situatie.

23:53

Ik ga niet arrogant zijn en zeggen dat ik Peter Wright heb geklopt, want dit was niet zijn gewoonlijke niveau. Toch ben ik enorm blij dat ik naar de 1/8e finales ga!

Kim Huybrechts
23:49

Kim Huybrechts stunt! 1-4

Hij maakt het af! Kim Huybrechts zorgt voor een stunt van formaat op het WK darts. Beide heren moesten enkel de dubbele 18 naar treffen. Huybrechts kreeg de eerste kans, bij de derde pijl was het raak. De Belg stuurt de titelhouder naar huis!

23:45

Huybrechts op een leg van een stunt! Wright opent nu, met een leg knikkert onze landgenoot de Schot uit het toernooi.

23:38

De pauze is al voorbij, Huybrechts opent met een 180. Afgekoeld? Geen sprake van.

23:33

Huybrechts met ruime voorsprong pauze in: 1-3

Er is geen houden meer aan. Huybrechts is helemaal los. Na enkele lage worpen van beide heren, vindt hij opnieuw zijn ritme. Maar 1 dart heeft de Belg nodig om dubbel 8 te vinden. De set is voor Huybrechts, nog één en hij zorgt voor een stunt.

23:22

Huybrechts pakt set 3! 1-2

Kim Huybrechts straft foutjes op de dubbels van Wright genadeloos af. De Belg zijn eerste poging op dubbel 16 is meteen raak. Het resultaat: een voorsprong in sets.

23:20

Het is zoeken voor Wright. Na de klap van Huybrechts is hij een beetje het ritme kwijt. Hij staat ook in set 3 in het krijt.

23:18

Hans Vanaken schudt handjes met Huybrechts

Kim Huybrechts mag rekenen op een profvoetballer als supporter op de eerste rij. Voor de partij was er al een handshake, tijdens de wedstrijd kijkt Hans Vanaken geconcentreerd toe.

23:17
Hans Vanaken komt een kijkje nemen op het WK.
23:06
23:05

Huybrechts met antwoord: 1-1

Plots zijn de rollen omgekeerd. Huybrechts is warmgedraaid en zet een kurkdroge 3-0 in legs op het bord. Goed voor een 1-1-setstand.

22:59
22:58

Wright gaat door op elan: 1-0

Wright stoomt in enkele minuten door naar setwinst. Huybrechts holt achter de feiten aan.

22:50

Slechte start: meteen een break

Huybrechts kreeg nog een kans, maar Wright opent de partij met een break in de eerste leg. Onze landgenoot moet meteen achtervolgen.