Ga naar de inhoud

Mike De Decker imponeert op WK Darts: "Zijn stiefvader is een trainingsbeest, dat had hij nodig"

 do 22 december 2022 11:05
Mike De Decker
Mike De Decker is naast Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh de derde Belg op het WK darts.

Naast ouwe getrouwen Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh maakte ook Mike De Decker indruk in de eerste ronde van het WK darts. "De opvolging van de wacht is verzekerd", zegt ex-darter Erik Clarys aan Sporza. De Decker speelt vanmiddag opnieuw.

De prestatie van De Decker tegen Jeff Smith op het WK Darts ging niet onopgemerkt voorbij in België. Voor Clarys is die wedstrijd zelfs een van de hoogtepunten van het toernooi: "Mike speelde echt enorm sterk, zeker die eerste twee sets. Dat zijn twee sets waar je je toernooi op kan bouwen."

 

"Hij heeft de laatste maanden enorm veel getraind, en dat zie je nu op het podium. Als je resultaten op de vloer dan ook nog eens meezitten, dan ga je natuurlijk maar al te graag nog meer trainen. Zo kom je in een soort opwaartse spiraal terecht."

 

"Het is eigenlijk sinds zijn relatiebreuk dat hij veel meer is beginnen te trainen, en dat merk je gewoon aan zijn zelfvertrouwen. Hij is terug in België bij zijn stiefouders gaan wonen. Zijn stiefpapa is een trainingsbeest, en dat had hij eigenlijk nodig."

Fiftyfifty tegen Suljovic? Ik geef hem een streepje voor: 60% kans dat Mike wint.

Erik Clarys

Maakt hij kans tegen Suljovic?

Vorig jaar strandde De Decker in de 2e ronde. Nu moet hij voorbij de ervaren Oostenrijker Mensur Suljovic om beter te doen.

 

"Hij heeft zeer zeker een kans. Ik geef hem zelfs 60% kans om te winnen. Zelf zegt hij dat het fiftyfifty is, maar ik geef Mike momenteel een streepje voor. Het zelfvertrouwen lijkt op dit moment veel beter te zitten bij hem dan bij Suljovic."

 

Clarys is vooral onder de indruk van zijn gemiddeldes: "Zijn scorend vermogen is heel goed. De dubbeltjes durven nogal eens minder zijn, maar dat maakt hij helemaal goed met zijn hoge gemiddeldes."

 

Het belang van zo'n WK valt niet te onderschatten: "Het is zo belangrijk voor Mike dat hij het goed doet op het WK, want daar staat of valt je seizoen mee. Ook financieel, want als hij nog een ronde verder geraakt, krijgt hij al minstens 25.000 pond. Dat is ongeveer de helft van wat hij normaal gezien op een jaar verdient."

 

Of hij zichzelf tot de grote drie van België mag rekenen, samen met Van den Bergh en Huybrechts? "Ja, zeker wel. Hij staat nog net iets onder Dimitri en Kim, maar de opvolging van de wacht is alvast verzekerd."

Suljovic
Suljovic speelt zijn eerste match van het WK tegen De Decker.
Volg De Decker straks live: