Ga naar de inhoud

"Ze zullen het in Limburg niet graag horen, maar Roeselare is de ploeg van het laatste decennium"

Roeselare heerst in eigen land.

Dat Roeselare nog maar eens finalist is in de beker van België, zal geen enkele volleyballiefhebber verrassen. Dat Maaseik in de halve finales eenvoudig werd geëlimineerd, is een teken aan de wand. Marc Willems in De Tribune: "Roeselare is gewoon een geoliede machine."

3-0 voor eigen volk, 1-3 in Limburg afgelopen weekend: Roeselare liet Maaseik geen schijn van kans in de halve finales van de volleybalbeker.

 

"Roeselare dendert er weer doorheen", stelde onze volleybalreporter Marc Willems vast in De Tribune. 

 

"Ze staan los aan de leiding in de liga en ik geef hen in de bekerfinale tegen Menen een goeie kans."

 

"Ze zullen het in Limburg niet graag horen, maar Roeselare is de ploeg van het laatste decennium."

 

"Het is de beste ploeg van het land. Op een paar spelers na zitten ze ginds met dezelfde kern en dat is cruciaal in deze sport."

 

"Maaseik heeft noodgedwongen veel moeten wisselen en zoiets op de rails krijgen vraagt tijd."

 

"Roeselare heeft ook goed ingekocht en Stijn D'Hulst is een fantastische spelverdeler. Het is een geoliede machine."

"Tweede ronde in de Champions League wordt heel moeilijk"

De titel lijkt Roeselare bijna niet te kunnen ontglippen, maar wat met de Champions League? Hoe presteert de Belgische vaandeldrager in Europa?

 

Marc Willems: "Dat kan een ontgoocheling worden. Ze hebben uitdrukkelijk gezegd dat ze de tweede ronde willen halen, maar ze begonnen thuis met een dure nederlaag tegen Tours. Dat wordt heel moeilijk."

Voorzitterswissel

Dat het de laatste jaren zo goed gaat, is mee te danken aan voorzitter Francis De Nolf. En die gaf gisteren de fakkel door aan Rik Vervisch. De Nolf was 28 jaar bestuurslid en 8 jaar voorzitter. "Het is het juiste moment."

"Er is het afgelopen decennium veel gebeurd: mooie sportieve successen, de succesvolle uitbouw van onze "One Team, One Family"-gedachte, de samenwerking met de vele sponsors en de stad Roeselare, maar darnaast ook het overbruggen van een moeilijke covid-periode."

Ondernemer Rik Vervisch zit al 35 jaar in het volleybal. Hij stond aan de wieg van Brovo Roeselare, samen met Dirk Specenier, algemeen directeur van Knack Roeselare, en Geert Sintobin, voorzitter van Bevo Roeselare.

Hij was ook jarenlang sportief verantwoordelijke bij Pervol Ruiselede. Sinds 3 jaar zetelt hij in de raad van bestuur van Roeselare. "Het is tegelijk een enorme eer, maar ook een grote verantwoordelijkheid om de mooiste volleybalclub van België te mogen leiden", stelt de bedrijfsadviseur.

Francis De Nolf (l) geeft de volleybal door aan Rik Vervisch.