Ga naar de inhoud

Beresterke Luca Brecel walst over 's werelds nr. 2 Judd Trump richting halve finale English Open

 vr 16 december 2022 22:31
Brecel groeit opnieuw naar zijn beste vorm toe.

Luca Brecel (WS-11) heeft zich vrijdag in Brentford op meesterlijke wijze voor de halve finales van het English Open geplaatst. Onze 27-jarige landgenoot overklaste 's werelds nummer twee Judd Trump met 5-1 en treft nu man-in-vorm Mark Allen (WS-5). 

Brecel schoot vrijdag als een raket uit de startblokken. Hij potte breaks van 62, 135 en 53 weg en won ook nog het vierde frame voor een 4-0-voorsprong. Na de pauze antwoordde Trump met een 128-century, maar vervolgens kon hij tot drie keer toe een misser van Brecel niet afstraffen. Onze landgenoot maakte het af: 5-1.

 

"Ondank die missers na de pauze ben ik best tevreden over mijn prestatie", klonk het bij Brecel. "Ik heb heel veel respect voor een speler als Trump, maar dat probeer ik tijdens de wedstrijd niet te laten merken. Niet dat ik hem probeer te intimideren of zo, maar ik wil wel tonen dat ik er sta, dat ik niet bang ben."   

 

Trump stak na de partij de loftrompet op. "Ik heb zeker niet fantastisch gespeeld, maar tegen deze Brecel viel niet zo heel veel te beginnen", reageerde Trump. "Ik heb echt weinig kansen gekregen, kon ze niet grijpen en hij potte wel zowat alles weg."  

Tegen deze Brecel viel niet zo heel veel te beginnen. Hij potte zowat alles

Judd Trump

Nu wacht man-in-vorm Allen: "Hij lijkt onklopbaar"

Om een plaats in de finale neemt Brecel het zaterdagavond in een best-of-eleven op tegen de Noord-Ier Mark Allen (WS-5). Die maakte via breaks van 62, 61, 109 en 77 met 5-0 korte metten met Ashley Hugill (WS-98). 


Van zes vorige confrontaties met Allen kon Brecel er maar twee winnen, maar wel de laatste twee. Vorig jaar schakelde hij de recente winnaar van het Northern Ireland Open en het UK Championship in de eerste ronde van het English Open met 4-1 uit.


"Ik kijk echt uit naar de match tegen Allen, ook al lijkt hij deze dagen onklopbaar", vertelde Brecel. "Omdat het kortere wedstrijden zijn, doe ik het altijd wel vrij goed in deze Home Nations Series (waar de English Open deel van uitmaakt, red.)."

 

"Als het  naar een best of 17 of best of 19 gaat, maak ik in de eerste frames vaak de fout te denken dat het allemaal nog niet zoveel uitmaakt en neem ik veel te veel risico's, ga ik voor elke bal. Daar moet ik nog aan werken, maar korte formats liggen me op dit moment wat beter."   


In de andere halve finale staan de Australiër Neil Robertson (WS-4) en Mark Selby (WS-3) zaterdagnamiddag tegenover elkaar. De winnaar strijkt 80.000 pond (92.000 euro) op, voor de runner-up is er 35.000 pond (40.000 euro). Op de wereldranking komt Brecel na het toernooi opnieuw de top tien binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: