Ga naar de inhoud

Niels Destadsbader voert het BV-klassement aan: "Ik heb geprobeerd om op de verrassing te spelen"

 di 13 december 2022 11:09
Niels Destadsbader voorspelde onder andere Marokko-Portugal helemaal juist.
Niels Destadsbader voorspelde onder andere Marokko-Portugal helemaal juist.

Niels Destadsbader staat aan de leiding van de Sporza WK-pronostiek bij de BV's. Indrukwekkend, zeker als je ziet dat er ook heel wat voetbalanalisten tussen staan zoals Wesley Sonck. Hoe is hij daarin geslaagd? "Mijn tactiek was simpel: Miguel Wiels niet volgen", geeft hij al lachend toe.  

Niels Destadsbader kan met 303 punten een mooie score voorleggen aan zijn vrienden en collega's. Dat is net iets meer dan Maarten Vamgramberen (301) op nummer 2, maar een ruime voorsprong op nummer 3 Alexandre Mestag (284).

 

"Ik vind meespelen met de WK-pronostiek wel grappig, want ik kijk veel matchen van het WK op een andere manier nu. Je wordt als het ware supporter van je eigen pronostiek", zegt Destadsbader. Iets waar veel medespelers zich waarschijnlijk in kunnen vinden. 

 

Hij stond er evenwel niet alleen voor: "Ik heb de pronostiek samen met mijn goede vriend Miguel Wiels ingevuld. Mijn tactiek was simpel: hem niet volgen. Dat is zeker een deel van het succes", lacht hij. "Maar natuurlijk is er ook een factor geluk."

 

Wachten tot de laatste minuut? Daar doet Destadsbader niet aan mee: "Ik heb alle pronostieken op voorhand ingevuld. In de groepsfase hield ik nog rekening met wie er wel en niet geselecteerd zou worden, maar nu weet je hoe de teams er ongeveer zullen uitzien."

Dat is toch geweldig als iedereen aan tafel zegt dat iets niet kan, en jij zegt van wel.

Niels Destadsbader

"Voor de rest heb ik ook geprobeerd om af en toe op de verrassing te spelen. Dat is toch geweldig als iedereen aan tafel zegt dat iets niet kan, en jij zegt van wel. En dan komt dat nog uit ook!"

 

"Zo heb ik bijvoorbeeld gepronostikeerd dat Marokko met 1-0 zou winnen van Portugal. Ik geloofde echt in de flow en de cohesie van die groep."

 

Een knappe pronostiek. Maar hij denkt niet dat de Marokkanen voorbij Frankrijk geraken: "Hoe ze bij Marokko voor elkaar vechten alsof hun leven ervan afhangt, dat is echt indrukwekkend. Maar Frankrijk gaat een brug te ver zijn, denk ik. Volgens mij worden de Fransen zelfs wereldkampioen"

 

Denk jij dat Marokko wél naar de finale doorstoot? Vul dan zeker je WK-pronostiek nog in!

Gerelateerd: