Ga naar de inhoud

De nummer 1 van de Sporza WK-pronostiek: "Ik ken echt niets van voetbal"

Evelien staat aan de leiding in het algemeen klassement met 361 punten.

We vielen bijna van onze stoel toen we de nummer 1 in de grote Sporza WK-pronostiek contacteerden. "Ik ken echt niks van voetbal ofzo", antwoordde ze ons. En toch heeft Evelien Vanbrabant het hoogst aantal punten van alle 130.000 deelnemers. Hoe heeft ze dát voor elkaar gekregen?

De ontknoping van het WK nadert zienderogen, en dus ook wie de winnaar wordt van de grote Sporza WK-pronostiek. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Evelien, zaakvoerster van een architectenbureau, voorlopig op de eerste plaats.

 

Ze had bijvoorbeeld voorspeld dat Japan met 2-1 zou winnen van Duitsland én van Spanje. Daar zit een enorm voetbalbrein achter om zoiets te pronostikeren, of toch niet? 

 

"Ik heb eigenlijk alles gegokt, want ik ken helemaal niets van voetbal", lacht ze het gesprek op gang. "Ik kan het bijna niet geloven dat ik eerst sta."

 

"Ik ben aan de vooravond van het WK in de zetel gaan zitten naast mijn vriend. Ik vroeg dan bij elke wedstrijd wie er volgens hem de beste ploeg was. Op basis daarvan heb ik alles gewoon gevoelsmatig ingevuld."

Mijn vriend moet zeker niet alle credits opeisen hoor! Hij staat trouwens laatste in onze minicompetitie...

Evelien Vanbrabant

Je zou bijna denken dat haar vriend het brein achter de operatie is, maar dat blijkt niet het geval te zijn: "Hij moet zeker niet alle credits opeisen, hoor! Hij staat trouwens laatste in onze minicompetitie met de collega's." 


Auwtch... 

 

Ook op de werkvloer moest Evelien incasseren: "Op mijn werk moesten ze nogal lachen met mij in het begin. Ze vonden het vreemd dat ik niet op de definitieve opstellingen wachtte. Maar ik blijf altijd bij mijn eerste gedachte. Er zijn er hier veel die op het laatste moment hun uitslag veranderen. Ik kan je verzekeren: dat loopt meestal niet goed af!"

 

Wie het laatst lacht, lacht het best? 

De winnaar van de minicompetitie op het werk krijgt een wereldbeker die via een 3D-printer is afgedrukt.