Ga naar de inhoud

De 15 van 2022: Fenomenale Thibaut Courtois wordt Man van de Match in Champions League-finale

 di 27 december 2022 06:43
Thibaut Courtois
2022 was een jaar om in te lijsten voor Thibaut Courtois.

2022 was weer een sportjaar om duimen en vingers bij af te likken. Tot en met oudjaar blikken we terug op de strafste Belgische prestaties. Vandaag op 5: een onklopbare Thibaut Courtois bezorgt Real Madrid "de beker met de grote oren".

De Champions League-finale van 2022 in één statistiek: 24-4.


Het aantal schoten van Liverpool versus die van Real Madrid. Het doet een enorme dominantie van de Engelse ploeg uitschijnen. Toch zat je eigenlijk nooit met het gevoel dat de Reds zouden winnen. Waarom? Thibaut Courtois, dat is waarom.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het meesterwerk van Courtois

Onze landgenoot rondde een verbluffend seizoen (in de 1/8e finales had hij een penalty van Messi gered) af met wellicht het meest epische optreden van een doelman ooit in een Champions League-finale. Keer op keer kreeg hij zijn dubbele meter op bijwijlen miraculeuze wijze achter een Engels schot.


Negen reddingen in totaal, de ene nog beter dan de andere.


Elke poging van Liverpool om opnieuw in de match te komen, werd een nieuwe episode in de persoonlijke hoogtepuntencompilatie van Courtois.

 

Zonder hem hadden de Engelsen op overrompelende wijze hun zevende beker met de grote oren naar huis mogen brengen. In plaats daarvan kon de Europese recordkampioen zijn gigantische trofeeënkast weer maar eens uitbreiden.


De Koninklijke werd dit jaar dankzij Thibaut Courtois nog wat koninklijker.