Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Gingen Messi en Mbappé te ver? "Afgelopen dagen haalden laagje glans van 2 wereldsterren"

 zo 11 december 2022 22:20

De lach na de gemiste penalty van Harry Kane. Het gebaar richting Louis van Gaal. De acties van supersterren Kylian Mbappé en Lionel Messi vallen niet in goede aarde aan de tafel van Villa Sporza. "Ze moeten slimmer zijn dan dat", oordeelt Ruben Van Gucht.

"Ik vind het persoonlijk allemaal niet nodig", zegt Ruben Van Gucht over het getreiter van Kylian Mbappé richting Harry Kane. Ook het gebaar van Lionel Messi naar Louis van Gaal kon hij niet smaken. 

 

"Een grote sportman erkent dat hij zelf ook al in dezelfde positie heeft gezeten en weet dat het niet leuk is. Mbappé kan zich beter dan wie ook zich in die situatie voorstellen. Toch ga je dan lachen? Neen, vind ik niet mooi."


"Wat je wel kan doen, is blij zijn en grinta tonen", pikt Bob Peeters in. "Maar iemand uitlachen is not done."

Ik denk dat de druk zo hoog is. Ik snap het ergens wel.

Erhan Demirci

Erhan Demirci begrijpt de "menselijke" reacties ergens wel. "Ik denk dat de druk zo hoog is. Ik snap het ergens wel, het heeft niet altijd iets met uitlachen te maken.


"Uiteraard zijn Nederland én Argentinië over de schreef gegaan", vindt Van Gucht. "Maar Messi was altijd de heilige met een enorm hart. Is het nu niet jammer voor zo'n speler dat dit soort acties aan hem blijven kleven?"


"Dat dacht ik eigenlijk ook", mengt Karl Vannieuwkerke zich in de debatten. "De afgelopen dagen hebben een laagje glans van 2 wereldsterren gehaald. Jammer." 


Is dat de tol van "de druk van de laatste kans" op het WK? "Messi moet slimmer zijn dan dat", oordeelt Van Gucht.

Gerelateerd: