Ga naar de inhoud

Portugal verwijst geruchten naar prullenmand: "Ronaldo wil WK niet verlaten"

 do 8 december 2022 12:14

De Portugese voetbalbond heeft met een officieel statement een einde gemaakt aan de geruchten rond Cristiano Ronaldo. Volgens verschillende media zou de superster ermee gedreigd hebben het WK te verlaten nadat hij te horen kreeg dat hij tegen Zwitserland op de bank zou moeten plaatsnemen. Fake news volgens de bond. 

Voor het eerst na 14 jaar was er voor Cristiano Ronaldo geen basisplaats in een toernooimatch van Portugal. Zijn bankzittersrol kreeg heel veel aandacht en volgens verschillende media binnen en buiten Portugal zou Ronaldo zelfs met het idee gespeeld hebben om het WK te verlaten.

 

Dat hij gisteren niet kwam trainen met de andere invallers wakkerde die geruchten natuurlijk aan en ook de verklaringen van zijn zus hebben niet geholpen. Zij smeekte haar broer op Instagram om naar huis te komen.

 

Maar de Portugese bond wuift alle speculaties nu weg. Ronaldo blijft gewoon in Qatar bij de rest van de groep. "Er circuleren geruchten dat Ronaldo in een gesprek met Fernando Santos gezegd zou hebben dat hij de nationale ploeg zou verlaten. Dit klopt niet. Ronaldo heeft nooit gezegd dat hij Qatar zou verlaten."

 

"Ronaldo heeft al enorm veel betekend voor de nationale ploeg. Elke dag geeft hij zich voor zijn ploeg en zijn land. Daar moeten we respect voor hebben. Hij is enorm toegewijd aan de nationale ploeg."

 

Volgens de bond bewijst het feit dat Ronaldo tegen Zwitserland op de bank zat net zijn enorme inzet. "De speler met de meeste caps heeft in die match nog maar eens zijn toewijding laten zien."

 

"Iedereen binnen het team werkt elke dag hard en wil hier samen het beste WK ooit voor Portugal van maken."

Gerelateerd: