Ga naar de inhoud

Steven Defour begrijpt Hazard: "De kritiek die hij de laatste tijd uit België kreeg, was onterecht”

 do 8 december 2022 06:32
Steven Defour nam het op voor voormalige ploegmaat Eden Hazard.

Een donderslag bij heldere hemel was het niet, maar toch kwam het nieuws hard aan bij Belgische voetballiefhebbers. Eden Hazard stopt ermee bij de Rode Duivels. Ook in Villa Sporza kwam het onderwerp gisterenavond uitvoerig aan bod. 

Een bericht op Instagram bracht het nieuws tot bij de Belgische voetbalfans. 

 

"Vandaag draaien we een bladzijde om. Bedankt voor jullie liefde en steun, ik ga jullie keihard missen."

 

"Voor mij was dit geen verrassing", vertelt Herman Brusselmans aan tafel bij Villa Sporza. "Hij heeft bovendien gelijk. Op zijn leeftijd en met zijn staat van dienst kan je gerust dit bericht de wereld insturen."

 

"Ik ga akkoord", vindt ook Steven Defour. "Hij heeft heel wat onterechte kritiek over zich gekregen terwijl hij een speler is die we misschien in de komende 30 jaar niet meer in België gaan vinden."

 

"Ik denk bovendien ook dat hij die beslissing zal genomen hebben om wat meer mentale en fysieke rust in zijn agenda te krijgen. Zo krijgt hij telkens wat dagen vrij als er een interlandbreak is. Dat zal belangrijk zijn om zijn carrière verder te zetten."

Het is een heel moedige beslissing. Voetballers zijn heel fier en er zijn er weinigen die zelf beslissen dat ze ermee stoppen.

Arnar Vidarsson

"Het neemt niet weg dat dit ook een heel moedige beslissing is. Voetballers zijn heel fier en er zijn er maar weinig die zelf beslissen dat ze ermee stoppen", vult Arnar Vidarsson nog aan.

 

Langs de andere kant is Eden Hazard (31) nog erg jong. Luka Modric (37) draait nog steeds mee op topniveau en speelt morgen een kwartfinale op het WK. 

 

"Modric is topfit, dat is Hazard gewoon al lang niet meer geweest. Bovendien denk ik niet dat hij ooit nog de Hazard van 2018 zal zijn. Op dat WK was hij één van de drie beste spelers ter wereld", vindt Defour. 

 

Lees voort onder de foto.

"Hij heeft een zware blessure gehad en is nadien blijven sukkelen met secundaire blessures. Dat is mentaal ook erg zwaar", zegt Defour. 

 

"Hij wil niets liever dan plezier geven aan alles en iedereen en weet zelf ook dat het niet altijd even goed is."


"Die druk vanuit de Spaanse pers en vanuit België is gewoon heel moeilijk om mee om te gaan. Hij blijft een mens en op een bepaald moment wordt het te veel."

 

"Is er een scenario waar Hazard zich nog bedenkt?", vraagt Karl Vannieuwkerke zich luidop af. 

 

"Als hij misschien in een competitie aan de slag gaat waar hij zijn voetbalplezier terugvindt en waar hij zijn wedstrijden makkelijk kan verteren, dan durf ik dat niet uit te sluiten", sluit Vidarsson met een positieve noot af. 

Gerelateerd: