Ga naar de inhoud

Georges Leekens: "Eden Hazard zal ontgoocheld zijn over hoe hard hij is aangepakt"

 wo 7 december 2022 16:44
Eden Hazard en voormalig bondscoach Georges Leekens.

Eden Hazard (31) heeft zijn boek bij de Rode Duivels dichtgeklapt. Bij de Belgische nationale ploeg is de aanvoerder door verschillende bondscoaches gekneed. Georges Leekens is één van hen. "Hij heeft ons zoveel plezier gegeven."

Georges Leekens vertaalt het gevoel van heel wat Belgische voetbalfans: "Een beetje triest, een beetje ontgoocheld. Eden Hazard heeft ons zoveel plezier gegeven."

 

Leekens werkte met "natuurtalent" Hazard samen in zijn jonge jaren bij de Rode Duivels. "Of ik meteen wist dat hij een topper was? Ja, dat was niet moeilijk. Als je dat niet gezien zou hebben..."

 

"Ik was veeleisend voor hem en dat hamburgerincident tegen Turkije heb ik aangegrepen om hem meer efficiënt te maken. Het was een jeugdzonde."

 

Leekens en Hazard, dan komt de hamburger uiteraard meteen op tafel. Het voorval vertelde iets over de gemakzucht die Hazard soms in zijn greep had. Of niet?

 

"Eden is gewoon zo. Dat incident hebben we ook bijgelegd en na 1 match schorsing was hij weer bij de groep."

 

"Hij lag gewoon erg goed in de groep en hij gaf je ook naast het veld veel vreugde."

 

"Toen ik hem later tegenkwam als bondscoach van Tunesië, konden we even bijpraten in het stadion. Hij zei: "Gaan we een burger eten? En ik betaal." Dat is Eden."

Ik was veeleisend voor hem en dat hamburgerincident tegen Turkije heb ik aangegrepen om hem meer efficiënt te maken. Het was een jeugdzonde.

Georges Leekens

Nog meer pensioenplannen bij de Duivels? "Ik denk het wel"

Bij Chelsea was Eden Hazard de koning, bij Real Madrid is hij na veel blessureleed in een achterkamertje beland.

 

Leekens: "Chelsea was volledig op hem gericht, bij Real was Zinédine Zidane verliefd op hem. Hij begon er ook goed, maar geraakte dan geblesseerd."

 

"Eden was vroeger eigenlijk nooit geblesseerd, hoewel de mentale en fysieke belasting op jonge leeftijd al erg groot was."

 

In januari of juni zal duidelijk worden waar de toekomst van Hazard op clubniveau ligt, bij de Duivels stopt het hier en nu. Is hij de katalysator voor andere anciens?

 

"Ik denk het wel", antwoordt Leekens. "Bij Eden is het heel snel gegaan, wellicht door die teleurstelling rond zijn blessures."

 

"En er was ook veel kritiek. Dat is niet aan hem besteed. Hij is hard aangepakt en daar zal hij ontgoocheld in zijn. Terwijl we vooral trots moeten zijn op zo'n wereldspeler."

Een jonge Eden Hazard en Georges Leekens bij de Rode Duivels:

Gerelateerd: