Ga naar de inhoud

Castors Braine behoudt zicht op volgende ronde EuroCup na ruime zege

 wo 7 december 2022 23:19

Castors Braine heeft woensdag ruim met 115-66 gewonnen van het Luxemburgse Grengewald tijdens de 5e speeldag van de EuroCup in het vrouwenbasketbal. Door de zege blijft het op koers voor de volgende ronde.

Castors Braine maakte in het eerste kwart het verschil (32-16) en stond bij de rust al met 53-36 voor. De Brainoises bouwden het gat in de tweede helft verder uit. Reka Lelik eindigde met 30 punten, 12 rebounds en 7 assists, terwijl Aleksandra Kroselj nog eens 20 punten scoorde voor Braine.


In de andere ontmoeting van de groep, een Spaans duel, won Zaragoza met 58-71 in La Seu, waarmee het een vijfde zege op een rij pakte. Zaragoza leidt in de groep met 10 punten en gaat gegarandeerd door naar de volgende ronde. La Seu volgt met 8 eenheden, voor Castors Braine (7). 

 

Aanstaande woensdag reist Castors Braine voor de laatste dag af naar La Seu voor een plek in de 1/16e finales. De top twee van elke groep en de vier beste derdes  gaan door.