Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Mbappé doorbreekt mediastilte na knalprestatie: "Boetes voor mijn zwijgen betaal ik zelf"

 zo 4 december 2022 19:55

Kylian Mbappé hield zijn lippen stijf op elkaar in Qatar. Tot nu. Na zijn machtsvertoon tegen Polen en zijn 3e individuele trofee voor Speler van de Match, voelde de Franse sterspeler zich genoodzaakt te spreken. "Ik had het nodig om me optimaal te concentreren voor het toernooi", klinkt het op de persconferentie. De boetes? Die betaalt hij met plezier.

Daar kwam hij dan toch. Kylian Mbappé schoof - aan de zijde van bondscoach Didier Deschamps - aan op de persconferentie. Tot grote vreugde van de aanwezige Franse pers.

 

Waarom zweeg de aanvaller van PSG zo lang, terwijl hij met zijn prestaties op het veld enkel lof zou oogsten? "Ik had het nodig om me te concentreren op het toernooi", luidt de logische verklaring van Mbappé.

 

Die stilte kost de Franse voetbalbond geld. Elke keer dat de ster een interview weigerde, werd een bonnetje opgestuurd. "Die zal ik zelf betalen", verzekert hij. "De bond moet niet gestraft worden voor een persoonlijke beslissing."

Als ik me op iets focus, moet ik 100% van mijn aandacht daarop richten.

Kylian Mbappé

"Wees gerust, het was geen statement ten opzichte van bepaalde journalisten of mensen", verduidelijkt de Fransman.

 

"Als ik me op iets focus, moet ik 100% van mijn aandacht daarop richten", gaat hij verder. "Ik wilde dan ook geen energie verspillen aan randzaken."

 

"Ik ben een beetje bezeten door dit WK. Maanden heb ik me fysiek en mentaal klaargestoomd om hier top te zijn. Ik heb dan ook maar één doel: winnen."

 

De reden is eindelijk bekend. Al zullen de Franse journalisten op hun hoede moeten blijven met vragen over de Qatarese organisatoren van het WK.

Gerelateerd: