Ga naar de inhoud

Gunther Van Handenhoven nieuwe assistent van Defour bij KV Mechelen

Steven Defour krijgt Gunther Van Handenhoven naast zich op de bank van KV Mechelen. Tot voor kort vervulde hij die rol van T2 bij KV Kortrijk, maar daar werd hij midden november samen met Adnan Custovic ontslagen. "Dit is thuiskomen", zegt Van Handenhoven, die zijn eerste stapjes in het profvoetbal destijds bij KV Mechelen zette.

Steven Defour werd na het ontslag van Danny Buijs in oktober doorgeschoven naar de positie van T1, maar zijn plaats in de trainerskern werd daarna niet opnieuw ingevuld, tot nu. De 43-jarige Van Handenhoven wordt T2.

 

"Het is op vraag van Defour dat die plek nu opnieuw wordt ingevuld," geeft technische directeur Tim Matthys mee op de clubwebsite. "Op die manier creëren we een extra sparring partner voor onze stafleden."

 

"Gunther heeft niet alleen veel ervaring binnen het voetbal, hij werkt ook heel graag mee aan de doorstroming van jongeren. Met zijn jarenlange ervaring als teammanager hecht hij ook veel belang aan het menselijke aspect. Zo belichaamt hij de waarden en normen van onze club."   

 

Van Handenhoven zette als speler zijn eerste stappen in het profvoetbal bij KV Mechelen. In het seizoen 1996-1997 speelde hij zijn eerste drie wedstrijden in het eerste elftal en hij was voordien ook drie jaar jeugdspeler bij Malinwa. 

 

Na zijn spelerscarrière was onder andere ook jeugdtrainer en teammanager bij Anderlecht. En recent dus assistent bij KV Kortrijk.

 

"Dit is thuiskomen," zei Van Handenhoven. "Ik heb hier gespeeld vanaf de scholieren, ik heb mijn debuut in de eerste ploeg hier gemaakt en mijn beste maten zijn Tom Caluwé, Jan Verlinden, Tom Peeters en Geoffrey Peytier. Om maar te zeggen, alles draait rond Mechelen voor mij. Dit was een kans die ik niet kon laten liggen." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.