Ga naar de inhoud

Armband voor Senegalese voetbalheld inspireert Koulibaly tot eerste interlandgoal

67 caps moest Kalidou Koulibaly wachten op zijn allereerste interlandgoal, maar zijn 2-1 tegen Ecuador was meteen een van de belangrijkste uit de Senegalese voetbalgeschiedenis. Toevallig deed de ex-speler van Genk dit met een armband om de overleden Papa Bouba Diop te herdenken, die 20 jaar geleden de allereerste goal van Senegal op een WK scoorde.

Exact 2 jaar geleden overleed Papa Bouba Diop, die in 2002 - tegen wereldkampioen Frankrijk dan nog - het allereerste doelpunt voor Senegal had gescoord op een WK.

Om dit herdenken droeg Kalidou Koulibaly een speciale aanvoerdersband, met het nummer (19) van Diop erop.

Alsof het hem extra kracht gaf, kon de verdediger van Chelsea met een verleden bij Genk uitgerekend nu zijn allereerste goal voor Senegal scoren.

"De familie van Bouba Diop had speciaal voor deze match een videoboodschap opgenomen om ons aan te moedigen. Dit is een heel speciale dag voor Senegal. Bouba Diop heeft de jeugd van ons allemaal gekleurd."

 

"Na de eerste match (een nederlaag tegen Nederland) zagen velen ons al naar huis na de groepsfase. Maar we wilden iets groots tonen en dat hebben we gedaan tegen Ecuador."