Ga naar de inhoud

"Vertonghen/Hazard op de persconferentie? Hopelijk kunnen ze zo het volk weer achter zich krijgen"

Niet Arthur Theate en Yannick Carrasco, wel Eden Hazard en Thibaut Courtois (die Jan Vertonghen vervangt) staan vandaag samen de pers te woord. Het duo zou na het verlies tegen Marokko nog fel in discussie zijn gegaan.  "Ik hoop dat ze het hart op de tong durven te dragen", klinkt het in onze dagelijkse WK-podcast.

Om half 3 vannacht stuurde de Belgische voetbalbond een e-mail rond. De inhoud: niet Arthur Theate en Yannick Carrasco, wel Eden Hazard en Jan Vertonghen zullen vandaag om 13 uur samen de pers te woord staan.


Opvallend. De twee werden veelvuldig naar voren geschoven als het toonbeeld van de spanningen in de ploeg.


"Er zal ongetwijfeld een statement volgen", vertelt Eddy Demarez in onze WK-podcast. "Je schrapt niet zomaar twee namen om die dan te vervangen door je sleutelspelers."


Gisteren zaten de Rode Duivels in groep samen om de voorbije wedstrijd te bespreken en de eventuele frustraties eerlijk op tafel te gooien. "Ik vermoed dat het de bedoeling is dat Vertonghen en Hazard écht uitleg komen geven over het groepsgesprek. Het wordt koffiedik kijken of ze ook vrijuit durven te spreken."

Hopelijk kunnen ze zo het volk weer achter zich krijgen

Stef Wijnants in de Sporza WK Podcast

"Het is zo klaar als een klontje waarom nét die twee op het appel zullen verschijnen", pikt Stef Wijnants in. 


Zo kwam L'Équipe gisteren naar buiten met een verhaal dat Vertonghen en Hazard neus aan neus zouden hebben gestaan na de wedstrijd tegen Marokko. "Dat verhaal zou niet waar zijn. Op de persconferentie zal de tandem Vertonghen/Hazard dat wellicht ook ontkrachten."


"Dat is prima. Ik hoop dat ze het hart op de tong durven te dragen straks. De bevolking is blijkbaar wat meewarig momenteel. Hopelijk kunnen ze zo het volk weer achter zich krijgen."


"Inderdaad, ik hoop dat de grinta van hun gezicht af te lezen is én dat ze dat ook kunnen doortrekken op het veld donderdag", sluit Demarez af.

De Tribune

Neymar doet het tikken bij Brazilië. En de klok tikt voor Neymar. Brazilië plaatst zich voor de knock-outrondes, maar toont een andere gedaante zonder zijn superster. Eddy Demarez en Stef Wijnants merken dat Casemiro heel scherp staat, dat Pepe op zijn 39ste weinig verval kent en dat de Rode Duivels met een statement zullen komen.
25 min