Ga naar de inhoud

Haalbare WK-loting voor Van den Bergh, duel met Wright wenkt voor Huybrechts

 ma 28 november 2022 20:32
Dimitri Van den Bergh raakte nooit verder dan de kwartfinales.

Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts hebben zicht op een haalbare opdracht voor hun eerste ronde op het WK darts (15 december - 3 januari). Een confrontatie tussen de twee Belgen is in  de 4e ronde mogelijk.

Van den Bergh (PDC 15) opent het WK in de tweede ronde tegen de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez (PDC 56) of de Filipijn Lourence Ilagan. In de volgende ronde kan hij op de Pool Krzystof Ratajski (PDC 18), de Nederlander Danny Jansen (PDC 83) of de Filipijn Paolo Nerbida botsen.

 

Voor Kim Huybrechts (PDC 31) kwam de winnaar van een duel tussen de Ier Keane Barry (PDC 45) en de Zuid-Afrikaan Grant Sampson uit de bus. Als Huybrechts zijn eerste opdracht overleeft, wenkt een duel met de Schotse titelverdediger Peter Wright (PDC 2).

Als Huybrechts kan stunten tegen de wereldkampioen, wacht in de 4e ronde misschien wel een Belgisch onderonsje met Van den Bergh. 

 

Voor Mike De Decker (PDC 57) begint het WK in de eerste ronde met een duel tegen de Canadees Jeff Smith (PDC 63). De winnaar neemt het daarna tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC 30)  op. 

 

Van den Bergh staat voor zijn 8e wereldkampioenschap. In dat van 2020 bereikte hij de kwartfinales. Ook voor Kim Huybrechts is een kwartfinale, bij zijn debuut in 2012, het beste resultaat. Hij neemt voor de 12e keer deel. Mike De Decker kon zich voor de derde keer plaatsen. In het WK van 2021 eindigde het voor hem in de eerste ronde en een jaar later in de tweede.

Price tegen Van Barneveld?

Nummer 1 van de wereld Gerwyn Price, de wereldkampioen van 2021, treft in de tweede ronde Luke Woodhouse (PDC 50) of de Oekraïner Vladislav Omeltsjenko, waarnamogelijk een clash volgt met de Nederlander Raymond van Barneveld (PDC 32), die al vijf wereldtitels op zijn naam heeft. 


De Nederlander Michael van Gerwen (PDC 3) start de jacht op een vierde wereldtitel tegen zijn landgenoot Niels Zonneveld (PDC 75) of de Welshman Lewy Williams (PDC 70).

 

Het WK vindt van 15 december tot 3 januari in het Alexandra Palace in Londen plaats. In de eerste twee rondes wordt er naar een best of 5 sets gegooid. In de derde en vierde ronde wordt dat best of 7, in de kwartfinales best of 9, in de halve finales best of 11 en in de finale best of 13. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: