Mathematisch kan het nog: bij deze scenario's halen de Rode Duivels de 1/8e finales

  De Rode Duivels moeten winnen van Kroatië.

  Met de nederlaag tegen Marokko hebben de Rode Duivels een heel slechte zaak gedaan. Toch hebben de Belgen alles nog in eigen handen: met een zege tegen Kroatië op de slotspeeldag is België altijd zeker van de 1/8e finales. En ook bij een gelijkspel is er nog een waterkansje om de groepsfase te overleven.

  België haalt de 1/8e finales

  • Met een zege tegen Kroatië. Dan hangt het af van het resultaat in Canada-Marokko of dat als groepswinnaar of als 2e is. 
  • Met een draw tegen Kroatië, op voorwaarde dat Canada met 4 of meer goals verschil wint van Marokko. Dan eindigen België en Marokko allebei met 4 punten, maar is het doelsaldo van België (-1) beter dan dat van Marokko.
  • Met een draw tegen Kroatië, op voorwaarde dat Canada met 3 goals verschil wint van Marokko én België op de slotspeeldag 2 goals meer maakt dan Marokko. Dan is het doelsaldo van België en Marokko gelijk, maar heeft België meer goals gemaakt.

  FIFA WereldkampioenschapFIFA Wereldkampioenschap Groep F speeldag 3

  WK 2022: groep FWK 2022: groep F klassement

    ploegptnmm+m-m=d+d-d+/-
  1ranking team advancesMarokko 73201413
  2ranking team advancesKroatië 53102413
  3België 4311112-1
  4Canada 0303027-5