Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Bondscoach Martinez is verontrust: "Waar is de spelvreugde? Waarom lachen ze niet?"

 zo 27 november 2022 16:12

Zelfs de immer optimistische Roberto Martinez had alle moeite van de wereld om een positieve draai te geven aan de nederlaag tegen Marokko. "De spelers zullen hun spelvreugde moeten terugvinden als ze hun talent weer het verschil willen laten maken."

"Dit is een bittere pil", verklaarde bondscoach Roberto Martinez voor de microfoon van Sporza. 

 

"De eerste goal heeft onze wedstrijd bepaald. We hadden moeite om ons hoofd koel te houden in de zone van de waarheid, we konden ons spel niet opdringen."

 

"We hadden wel enkele goeie momenten, maar weinig échte kansen. Een paar halve kansjes, meer niet. Maar tot de tegengoal waren we de betere ploeg."

 

Volgens de bondscoach was de eerste goal meer de klasse van Marokko dan een falen van de Belgen. "We verdedigen al 6 jaar op die manier op stilstaande fases. Het was een goeie bal, het had niets te maken met hoe we stonden of wat er in de goal gebeurde."

 

De match leek te kantelen na de wissels van Onana en Eden Hazard. Die laatste speelde een van zijn beste matchen voor België van de voorbije jaren.

 

"We wilden niet de fout maken van op het EK, toen we hem lieten doorspelen tegen Portugal en hij daardoor geblesseerd moest afhaken tegen Italië. Onana ging eraf omdat hij al geel had en omdat ik met Youri (Tielemans) iemand wou met meer ervaring, die voor meer organisatie zou kunnen zorgen."

 

Hetzelfde geldt voor Romelu Lukaku. "Hij kon enkel van de bank komen in grote nood. Daarom dat hij enkele minuten heeft gespeeld, langer kon echt niet."

We hebben geleerd van de fout die we maakten op het EK. Daarom heb ik Eden gewisseld.

Roberto Martinez

Martinez ziet gebrek aan spelvreugde

Wat ook opviel: ondanks de zege tegen Canada was er toen al wat sluimerende onvrede bij de Belgen (denk aan het akkefietje tussen Alderweireld en De Bruyne). Ook nu waren de woorden van Vertonghen - die duidelijk op zijn tong beet - onheilspellend.

 

"De spelers lachen niet op het veld", ziet ook Roberto Martinez. "Ze missen de vrijheid die ze normaal gezien aan de bal hebben. Komt het door de te korte voorbereiding? Dat ze nooit echt een moment hebben gekregen om te relaxen?"

 

"Maar ze zullen moeten genieten op het veld om hun talent het verschil te laten maken. Het is dus geen gebrek aan zelfvertrouwen."

 

Tegen Kroatië wordt de druk nog een stuk groter. Zullen de spelers dan plots wél bevrijd zijn? "Deze spelers hebben al hun hele carrière moeten omgaan met de druk. Ze moeten geen schrik hebben om te verliezen deze keer, want we moeten winnen. Het is een kans om te schitteren en door te stoten naar de volgende ronde."

Gerelateerd: