Ga naar de inhoud

BEKIJK: Knalstart, schuifpartijen en triomftocht, zo verliep comeback van Mathieu van der Poel

 zo 27 november 2022 13:48
Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel met een salto in de openingsronde.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) heeft in het veld voor een binnenkomer van formaat gezorgd. De Nederlander zette de Wereldbeker-cross in Hulst naar zijn hand na een geanimeerde race. Een reconstructie van Van der Poels eerste cross van het seizoen.

1. Kanonstart van de 4e rij naar de koppositie

Mathieu van der Poel maakte zich voor de start wat zorgen om zijn slechte startpositie. Nergens voor nodig. Vanaf de 4e rij stormt hij helemaal naar voren. Na nog geen 5 minuten cross is Van der Poel al koploper.

2. Van der Poel komt ten val door paaltje

Na zijn blitzstart wordt de gretige Van der Poel bruut afgeremd. De Nederlander blijft steken bij een paaltje, zijn tweewieler maakt een salto. Zo wordt Van der Poel enkele plekken achteruitgeslagen.

3. Tweede schuiver Van der Poel

Van der Poel glijdt weg in een bocht en speelt nog enkele posities kwijt. Ondertussen schudt wereldkampioen Tom Pidcock vooraan aan de boom.

4. Van der Poel begint aan nieuwe stormloop

Wanneer Pidcock 17 seconden voorsprong heeft, opent Van der Poel opnieuw de jacht. In een mum van tijd snelt hij naar de wereldkampioen toe.

5. Na schuiver Pidcock is Van der Poel weer koploper

Pidcock glijdt weg op het glibberige parcours en ziet Van der Poel voorbijdenderen. De Nederlander slaat meteen een kloofje op zijn Britse concurrent.

6. Van der Poel glibbert nog eens weg

De cross lijkt in een definitieve plooi te liggen tot Van der Poel opnieuw wegglijdt. Pidcock krijgt de koploper weer in het vizier en komt tot op 12 seconden

7. De zoveelste schuiver

Een zoveelste schuiver komt Van der Poel niet duur te staan. Op technisch vlak is er wel nog wat slijp- en schaafwerk.

8. Van der Poel kraait victorie

Van der Poel komt na welgeteld 57 minuten vierend over de streep. In het absolute slot zag hij eerste achtervolger Pidcock nog wegvallen door materiaalpech.

Gerelateerd: