Gretige Mathieu van der Poel viert ondanks schuivertjes meteen feest bij zijn comeback

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Hulst
  trophy Mathieu van der Poel
  einde
  startfinish
  01234567

  Mathieu van der Poel is met een knaller aan zijn cross-seizoen begonnen. In Hulst stormde hij al in de openingsronde vanaf de 4e startrij naar de koppositie. Tom Pidcock werd in de slotronde genekt door materiaalpech en gaf op. Laurens Sweeck profiteerde en neemt in de WB-stand de leiding over van Eli Iserbyt (3e). "Toen ik Mathieu zag voorbijsnellen, vreesde ik dat hij een minuut zou pakken", zei die laatste.

  Kanonstart Van der Poel

  Mathieu van der Poel kreeg het niet cadeau in Hulst. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen had bijna een jaar niet gecrost en moest vanaf de 25e plaats van start gaan.

   

  De Nederlander nam de handschoen op en sprak meteen zijn turbo aan. Na enkele knappe manoeuvres kon hij zijn tegenstanders al groeten voorin. Nog voor het einde van de eerste ronde nam Van der Poel het stuur over in de cockpit.

   

  Cross gereden? Neen, want zelfs een meervoudige wereldkampioen betaalt leergeld bij zijn rentree. Na enkele schoonheidsfoutjes op het vettige en veeleisende parcours viel Van der Poel wat plaatsen terug.

  Pidcock gooit de handdoek

  Al snel vond Mathieu van der Poel zijn tweede adem. Halfweg de wedstrijd zat hij leider Pidcock op de hielen. Toen de wereldkampioen zich verslikte in een van de vele klimmetjes zag hij Van der Poel over zich heen stormen.

   

  Pidcock slaagde er als enige in om de leider in zijn vizier te houden, tot zijn achterwiel het begaf. De Engelsman stond te voet en gooide de handdoek in de ring.

   

  Van der Poel vloog naar zijn eerste zege in bijna twee jaar. Zijn vorige overwinning boekte hij in januari 2021, op het WK in Oostende.

   

  Laurens Sweeck profiteerde van Pidcocks pech en eiste de tweede plaats op, goed voor de eerste positie in de tussenstand van de Wereldbeker. Die snoepte hij af van Eli Iserbyt, 3e in Hulst.

   

  Komende zondag wordt het nog mooier voor de crossliefhebbers. In Antwerpen lijnt ook Wout van Aert zijn crossfiets op.

   

  (scrol omlaag voor de uitslag en de reacties)

  Uitslag WB HulstUitslag WB Hulst

  Laurens Sweeck: "Een van de twee klassementen winnen, zou mooi zijn"

  Laurens Sweeck (tweede en nieuwe Wereldbekerleider): "We zijn nu halfweg. Ik ga die eerste plaats met hand en tand verdedigen om de eindzege op zak te steken. Of het mijn hoofddoel wordt? Ik leid ook in de Superprestige. Een van de twee klassementen winnen, zou mooi zijn (lacht)."

   

  Eli Iserbyt (derde): "Toen ik Mathieu in de eerste ronde zag voorbijsnellen, vreesde ik dat hij een minuut zou pakken. Daarom ben ik blij dat ik maar op 22 seconden finish. Mijn laatste twee rondes liepen echt goed. In deze Wereldbeker krijgen we nog 7 manches voorgeschoteld. Het wordt een strijd tot het einde."

   

  Hier leest en bekijkt u de reactie van winnaar Mathieu van der Poel. 

  Toen ik Mathieu in de eerste ronde zag voorbijsnellen, vreesde ik dat hij al snel een minuut zou pakken.

  Eli Iserbyt

  Gerelateerd:

  Fase per fase

  1. 13 uur 20. De reactie van Van der Poel.

   De reactie van Van der Poel

  2. 13 uur 17. Ik ben blij om terug te zijn, maar er ligt nog werk op de plank om weer op topniveau te crossen. winnaar Mathieu van der Poel.
  3. 13 uur 15. erelijst Vestingcross. 2017-2019 Mathieu van der Poel 2020 Eli Iserbyt 2021 Mathieu van der Poel 2022 Tom Pidcock (in januari) 2022 Mathieu van der Poel (in november) .
  4. 13 uur 13. de top 5. 1. Van der Poel 2. Sweeck - op 11" 3. Iserbyt - 26" 4. Van der Haar - 39" 5. Nieuwenhuis - 47" .
  5. 13 uur 13. Laurens Sweeck en Eli Iserbyt mogen mee het podium op. .
  6. 13 uur 12. finish: Mathieu van der Poel is terug! Opdracht volbracht voor Mathieu van der Poel. Vanuit 25e positie snelt hij naar de zege in Hulst. Voor de 5e keer al in zijn carrière. .
  7. 13 uur 11. De zoveelste schuiver voor de leider.

   De zoveelste schuiver voor de leider

  8. 13 uur 10. Mathieu van der Poel laat zich nog op een kleine fout betrappen. Geen nood, de buit is binnen. Onder applaus van het publiek crost de Nederlander naar zijn eerste zege van het seizoen. .
  9. 13 uur 09. Ai ai ai! Pech en opgave voor nummer 2 Pidcock.

   Ai ai ai! Pech en opgave voor nummer 2 Pidcock

  10. opgave Pidcock. Ai, het materiaal van Tom Pidcock begeeft het in een afdaling. Zijn achterwiel breekt. De wereldkampioen staat te voet en gooit de handdoek in de ring. Laurens Sweeck neemt zijn 2e plaats over. . 13 uur 08.
  11. 13 uur 04. laatste ronde. Mathieu van der Poel begint aan zijn ereronde. Tom Pidcock overschrijdt de streep op 13, Laurens Sweeck op 33 seconden. .
  12. 13 uur 02. Het is nog even afwachten. Op dit parcours kan er nog wat gebeuren. Adrie van der Poel houdt een slag om de arm.
  13. 13 uur 01. Brengt deze schuiver van Van der Poel opnieuw spanning in de wedstrijd?

   Brengt deze schuiver van Van der Poel opnieuw spanning in de wedstrijd?

  14. nieuwe schuiver Van der Poel. Net voor de muur schuift Van der Poel nog een keer weg. Niet dat het hem zijn eerste plaats kost. Tom Pidcock blijft op een tiental seconden hangen. . 13 uur .
  15. 12 uur 59.
  16. 12 uur 57. tussenstand na 5 rondes. 1. Van der Poel 2. Pidcock - op 11" 3. Sweeck - 26" 4. Van der Haar - 39" 5. Nieuwenhuis - 47" Nog 2 rondes. .
  17. 12 uur 57. Het heeft nog lang geduurd (lacht). Bart Wellens over Mathieu van der Poel.
  18. 12 uur 54. Laurens Sweeck (3e) moet al 24 seconden prijsgeven op de koploper. .
  19. 12 uur 53. Mathieu van der Poel is aan het spelen. Renaat Schotte.
  20. 12 uur 51. 10 seconden bonus. De V12-motor van Van der Poel draait op volle toeren. Pidcock doet zijn uiterste best om de Nederlander in zijn vizier te houden. De wereldkampioen volgt op 10 seconden. .