Pieterse heerst in glijpartij in Hulst, vettig parcours nekt Van Empel

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)
  veldrijden Veldrijden
  location Hulst
  trophy Puck Pieterse
  einde
  startfinish
  012345

  De 20-jarige Nederlandse Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) heeft na Overijse ook de Wereldbekercross in Hulst naar haar hand gezet. Op een vettig parcours ging WB-leidster Fem van Empel onderuit in een afdaling, de 2e plaats was haar lot. "Het hoogst haalbare na mijn val", zei ze. Marion Norbert Riberolle finishte als 6e en eerste Belgische.

  Valpartijen bij de vleet

  De 7e Werelbekermanche was er een uit de oude doos. Het regenweer maakte er een nog stevigere uitdaging van op de steile hellingen in Zeeland.

   

  Al snel kregen we de ene valpartij na de andere te zien op de vestingen. Ook de toppers bleven niet foutloos.

   

  Net toen Fem van Empel koploopster en generatiegenote Puck Pieterse had bijgebeend, schoof ze weg in een afdaling.

   

  De Nederlandse kwam snel weer recht, maar haar materiaal blokkeerde. Game over voor de Wereldbekerleidster, die al lopend de pits moest opzoeken.

   

  Voorin ging ook Pieterse onderuit, maar haar voorsprong was groot genoeg om voor de tweede week op een rij te triomferen in de Wereldbeker. Vorige zondag triomfeerde ze in Overijse.

   

  Niet voor het eerst dit seizoen palmde het bouwjaar 2002 het hele podium in. Shirin van Anrooij vervolledigde de top 3. 

   

  Marion Norbert Riberolle reed een puike cross in Hulst. Zij finishte als 6e en eerste Belgische. Sanne Cant werd 14e.

  Uitslag WB Hulst (vrouwen)Uitslag WB Hulst (vrouwen)

  Pieterse: "Van Empel was bergop sterker"

  "Ik had wat geluk toen Fem van Empel ten val kwam", zei triomfator Puck Pieterse na de spektakelcross.

   

  "Op de vele beklimmingen was Fem sterker dan ik. Maar toen ze ten val kwam, had ze ook problemen met haar fiets. Ik kreeg toen heel wat seconden cadeau."

   

  Op het podium kreeg Pieterse het gezelschap van Van Empel en Van Anrooij. "Dat is wel fijn, opnieuw kan ik winnen en staan we met drie jonge dames op het podium. We maken elkaar sterker."

   

  "Na mijn val ging mijn fiets in crashmodus", vertelde Van Empel. "Het was een eind hollen tot de pits, maar ik heb mijn fightingspirit nog aangesproken om de tweede plaats veilig te stellen. Dat was het hoogst haalbare na de val."

  Ik heb mijn fightingspirit aangesproken om de tweede plaats veilig te stellen. Het hoogst haalbare na de val.

  Fem van Empel

  Reacties na de WB-cross in Hulst:

  Gerelateerd:

  Fase per fase

  1. 11 uur 51. Sanne Cant finisht als 14e. .
  2. 11 uur 49. top 6. 1. Pieterse 2. Van Empel 3. Van Anrooij 4. Alvarado 5. Brand 6. Norbert Riberolle .
  3. 11 uur 48. Shirin van Anrooij vervolledigt het podium. Ze finisht op bijna 2 minuten van haar generatiegenote Puck Pieterse. .
  4. 11 uur 46. finish: 2 op een rij voor Pieterse. Na Overijse wint Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) ook in Hulst. De 22-jarige Nederlandse combineerde kracht en techniek als beste op de vettige en veeleisende omloop. Fem van Empel moet vrede nemen met de 2e plaats. De Wereldbekerleidster moest de rol lossen na een val in een afdaling. .
  5. 11 uur 43. Lucinda Brand, vorig seizoen de winnares, verwijst Marion Norbert Riberolle naar de 6e plaats. De twee zitten Ceylin Alvarado op de hielen. .
  6. 11 uur 41. Norbert Riberolle is de beste Belgische vandaag.

   Norbert Riberolle is de beste Belgische vandaag

  7. 11 uur 41. Marion Norbert Riberolle gaat een dreiging vormen voor Sanne Cant op het Belgisch kampioenschap. Renaat Schotte.
  8. 11 uur 40. Norbert Riberolle eerste Belgische. Ook Marion Norbert Riberolle begint aan de 5e en laatste ronde. De 23-jarige Belgische rijdt nog altijd als 5e rond in Hulst. Puik! .
  9. 11 uur 37. laatste ronde. Leidster Puck Pieterse begint aan het laatste hoofdstuk van deze lijdensweg in Hulst. Fem van Empel volgt op 44 tellen. .
  10. 11 uur 36. Ook Pieterse blijft niet foutloos.

   Ook Pieterse blijft niet foutloos

  11. op handen en voeten. Wat krijgen we allemaal te zien? De rensters klauteren op handen en voeten de steile hellingen op. Dat wordt recupereren tijdens België - Marokko. . 11 uur 35.
  12. ook Pieterse tuimelt. Nu blijft ook de koploopster niet recht. Puck Pieterse maakt een tuimeling in een van de vele afdalingen.  Geen nood voor de Nederlandse. Ze leidt met een comfortabele bonus op Van Empel. . 11 uur 33.
  13. 11 uur 32. Pieterse rijdt nagenoeg de perfecte race. Renaat Schotte.
  14. 11 uur 29. top 3 (na 3 slopende rondes). 1. Pieterse 2. Van Empel - op 59" 3. Van Anrooij - 1'31" Norbert Riberolle houdt stand in 5e positie. Zij volgt op 2 minuten. .
  15. 11 uur 29. Cruciale fase! Van Empel gaat onderuit, en door materiaalpech moet ze Pieterse laten gaan.

   Cruciale fase! Van Empel gaat onderuit, en door materiaalpech moet ze Pieterse laten gaan

  16. game over voor Van Empel. Fem van Empel heeft de pits gehaald, maar de schade is groot. Puck Pieterse leidt nu met een bonus van 1 minuut. Zij is op weg naar een 2e overwinning op een rij. Vorig weekend won de Nederlandse in Overijse. . 11 uur 27.
  17. 11 uur 26. Alarmfase voor Fem van Empel. Zeker nu ze enkel de zwaarste versnelling kan trappen. Paul Herygers.
  18. Van Empel onderuit. Op het moment dat Fem van Empel leidster Puck Pieterse heeft bijgebeend, gaat ze onderuit in een afdaling. Met kettingpech op de kop toe. Dat wordt lopen tot de post. . 11 uur 23.
  19. 11 uur 20. Italiaanse knalt op een paaltje in de afdaling.

   Italiaanse knalt op een paaltje in de afdaling

  20. 11 uur 19. grote verschillen. Einde ronde 2: Van Empel is de enige die Pieterse in haar vizier kan houden. Zij volgt op 8 seconden. De andere deelneemsters krijgen al meer dan een minuut aangesmeerd. Marion Norbert Riberolle rijdt een sterke cross. Zij is de eerste Belgische. De Crelan-renster rijdt als 5e rond, op 1'40" van de leidster. .