Ga naar de inhoud

Nele Gilis boekt in Maleisië derde toernooizege van het seizoen

Nele Gilis (rechts, archief) stak haar derde toernooizege van het seizoen op zak.

Nele Gilis (PSA-14) heeft het Malaysian Open squash op haar naam geschreven, een toernooi uit de PSA World Tour. Onze landgenote versloeg in de finale de Amerikaanse Olivia Fiechter (PSA-11) met 3-1: 5-11, 11-5, 13-11 en 11-9.

Met de Amerikaanse Olivia Fiechter kreeg Nele Gilis het eerste reekshoofd tegenover zich in de finale. Onze landgenote leek in de eerste set nog onder de indruk, maar krikte haar spelniveau vervolgens stevig op.

"Ik heb net een paar lange maanden achter de rug en had niet verwacht om vandaag zo te spelen", reageerde Gilis, die in Maleisië haar derde titel van het seizoen veroverde.

"Olivia is zo'n goede speelster, ze staat net buiten de top 10 maar ze haalt zeker dat niveau. Ik probeerde haar niets te gunnen op de volley en haar spel een beetje te vertragen, want ze kan hierin dodelijk toeslaan."

Voor de Belgische speelster is het de 10e toernooizege uit haar carrière.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.