Ga naar de inhoud

Youri Tielemans blaakt van zelfvertrouwen: "Ik voel me beter dan ooit tevoren"

In de oefenwedstrijd tegen Egypte kreeg Hans Vanaken de voorkeur op Youri Tielemans. Dat laat de middenvelder van Leicester niet aan zijn hart komen. Hij verkeert in topvorm en blaakt van zelfvertrouwen. "En dat komt niet enkel omdat ik twee wereldgoals scoorde", lacht Tielemans bij Ruben Van Gucht en Eddy Snelders.

"Ik voel me heel goed, beter dan ooit tevoren", blinkt Youri Tielemans van zelfvertrouwen.  

 

Dat toont de middenvelder ook bij zijn ploeg, Leicester City. Na een moeilijke seizoensstart nam hij zijn ploeg op sleeptouw. Hij verdeelde het spel en deed ook aanvallend zijn duit in het zakje.

 

"Dat gevoel komt er niet enkel omdat ik twee wereldgoals na elkaar heb gescoord. Ik heb meer ervaring en voel ik me een betere speler dan een paar jaar geleden."

Na het EK was ik ontgoocheld over mezelf, omdat ik mijn beste voetbal niet toonde.

Youri Tielemans

De opflakkering kwam er na een moeilijkere periode, weet ook Tielemans. 

 

"Na het EK was ik ontgoocheld over mezelf. Niet per se over het resultaat, maar omdat ik mijn beste voetbal niet getoond heb."

Na een positiewissel vond hij dat goede voetbal terug. "Ik speel nu wat dieper op het veld, doe meer verdedigend werk en verzorg de opbouw. Technisch moet nu alles heel juist zijn, net iets wat op het EK minder was."

Tielemans pakte uit met twee knallers van doelpunten in de Premier League.

Op die lagere positie krijgt het voormalige Anderlecht-talent concurrentie van een jong veulen: Amadou Onana.

 

Toch vreest Tielemans niet voor zijn plekje. "Onana heeft meer lengte dan ik, maar ik kan toch mijn mannetje staan op het middenveld", lacht hij.

 

Het is dan ook duidelijk: aan zelfvertrouwen geen gebrek. "Dat komt heel natuurlijk", deelt Tielemans. "Twijfels zijn er altijd, zowel intern als extern. Maar ik ben mijn eigen grootste criticus."

Lukaku als partner voor straatgevecht

Naar goede gewoonte was er ruimte voor een uitsmijtertje. Ruben Van Gucht had voor Youri Tielemans een creatieve vraag voorzien.

 

"Wie wil je als duopartner in een straatgevecht?" Een vraag waar Tielemans even moest nadenken. 

 

"Lukaku, uiteraard", gniffelde hij. "Okaka (ex-Anderlecht) was ook een beest. Als hij op je tenen trapte, was dat erg pijnlijk. Alleen weet ik niet of hoe hij in een straatgevecht voor de dag komt. Dan is Romelu misschien een betere optie."