Ga naar de inhoud

Perfect rapport van OHL zet titelambities kracht bij: "Hun werking verdient een bekroning"

OHL won gisteren de topper tegen Anderlecht met 2-3. OHL heeft 30 op 30, Anderlecht 27 op 30.

Met een perfect rapport zet Leuven zijn titelambities stevig in de verf. OHL zette titelrivaal Anderlecht opzij richting 30 op 30. "Een bijzonder straffe prestatie", oordeelt commentator Hermien Vanbeveren. "Maar de titelstrijd is nog niet gestreden."

Reclame voor de Women Super League gisteren.

"De wedstrijd had alles: goed voetbal, spanning en mooie goals", opent Hermien Vanbeveren haar analyse. "De topper tussen OHL en Anderlecht heeft helemaal die naam waargemaakt." 

 

"Een gelijkspel had gemogen, maar op het einde doet Ella Van Kerkhoven waar ze goed in is: opduiken in de zestien. Ze bezorgt Leuven zo de zege én de 30 op 30. Dat is toch bijzonder straf." Door Van Kerkhoven maakte Michelle Colson een owngoal: 2-3.

Leuven graait in een spannend slot de overwinning mee.

Leuvense werking verdient bekroning

Dat Leuven alleen aan de leiding staat in de competitie, is geen verrassing volgens onze commentator. "Het was voor het seizoen al aangekondigd dat ze dit jaar écht voor de titel willen gaan." 

 

"Vorig jaar wonnen ze regulier twee keer van Anderlecht en stonden ze op kop. Toen dachten velen dat het misschien al kon, maar OHL hield de boot af. Dat is dit seizoen anders. Nu spreken ze die ambitie uit en zetten ze die ook stevig kracht bij."

 

"De titel zou een bekroning zijn voor de werking in Leuven. De staf is breed en de speelsters worden goed omkaderd. Op dat vlak zit het goed en dat willen ze ook beloond zien. En dat zouden ze ook verdienen."


Al zal de huidige landskampioen zich niet zomaar gewonnen geven. "Anderlecht gaat het Leuven nog erg moeilijk maken", denkt Vanbeveren. "Paars-wit zal tot het einde meestrijden voor de titel."

Club, Standard en Genk kunnen wel eens de scherprechters worden in de titelstrijd.

Hermien Vanbeveren

Spanning was er in de topper in overvloed. In de competitie zelf ontbreekt die een beetje. Na de twee ploegen die 27 op 27 pakten, gaapt een groot gat.

 

"Het verhaal van de Super League is ons bekend", antwoordt Vanbeveren. "Er is een groot verschil tussen de linker- en de rechterkolom in de stand. Met alle respect, maar het gat met ploegen als Aalst, Woluwe of Charleroi is gewoon heel groot. Mede door het tekort aan middelen."


"Het verschil tussen de top - Anderlecht en Leuven - in vergelijking met Standard, Genk en Club is een stuk kleiner. De stand is zeker een graadmeter, maar Standard schakelde Anderlecht bijvoorbeeld uit in de Beker. Die ploegen kunnen wel eens de scherprechters worden in de titelstrijd."