Ga naar de inhoud

Sonck vult onze WK-pronostiek in: "Ik ga gewoon altijd uit van mijn gevoel"

De Sporza WK-pronostiek is niet alleen de ideale manier om je voorspellingen te meten met die van je vrienden, maar ook met die van enkele bekende gezichten. Wesley Sonck is de naam die het meest toegevoegd wordt aan jullie competities. Al tempert hij de verwachtingen wel: "Ik zie het meer als een spel waarin ik altijd uitga van mijn gevoel en favoriete spelers."

Via wkpronostiek.sporza.be kan je je voorspellingen voor de groepsfase van het WK nu invullen. Wesley Sonck deed dat ook al en uit zijn pronostiek blijkt dat de Rode Duivels vlot door de groepsfase zouden moeten raken.

 

"Ik ben een positieve realist. Ik ga niet mee in het pessimisme over hoe slecht we zouden zijn. De groepsfase zouden we toch moeten overleven."

Als ik Frenkie de Jong zie spelen, dan word ik blij.

Wesley Sonck

Ook onze noorderburen komen goed uit de voorspelling van Sonck. "Dat is een outsider voor mij, zij hebben genoeg kwaliteit om zeker in de groepsfase al iets te forceren. Als ik bijvoorbeeld Frenkie de Jong zie spelen, dan word ik blij. Ik ben echt een fan van spelers, niet van teams."


Voor Frankrijk denkt Sonck dat het wat stroever zal verlopen in de groepsfase. "Het is en blijft een gevaarlijke ploeg, maar ze hebben het de laatste tijd wat moeilijker. Toch zijn ze het natuurlijk aan hun status verplicht om de groepsfase te overleven." 

Messi-fan en verrassing Kameroen?

Brazilië en Argentinië overleven wel comfortabel de groepsfase in zijn pronostiek. "Natuurlijk hoop ik dat België zo ver mogelijk raakt, maar ik hoop ook dat Argentinië wereldkampioen wordt. Gewoon voor Messi, die blijft absolute wereldklasse in alles wat hij doet. Ik ben echt fan van hem."

 

Sonck pakt de WK-pronostiek meer aan als een spel. "Ik ga gewoon altijd uit van mijn gevoel. Maar je hebt altijd verrassingen die niemand ziet aankomen, zoals Kroatië tijdens het vorige WK." 

Kameroen werd 3e in de Afrika Cup dit jaar en leverde met Aboubakar ook de topschutter van het toernooi.

Wordt nu die verrassing dan Kameroen? Sonck vulde een 5-1-overwinning in bij de wedstrijd tegen Servië. "Ik heb gelezen dat Samuel Eto'o zei dat Kameroen wereldkampioen ging worden. Als hij dat zegt, dan ga ik daarin mee en voorspel ik voor hen een 5-1-overwinning (lacht)."


De groepsfase voor het gastland zal minder rooskleuring verlopen volgens zijn voorspelling. "Qatar gaat zijn best doen, maar ik kan me niet voorstellen dat het opeens zotte dingen gaat doen qua voetbal. Een land als Ecuador in de openingsmatch heeft dan toch meer kwaliteit." 

 

De eindscore in die wedstrijd volgens Sonck? 1-3 voor Ecuador. Wil je al zijn voorspelde scores ontdekken? Schrijf je dan nu in voor de Sporza WK-pronostiek.

Doe zelf ook mee aan de Sporza WK-pronostiek:

Wil jij je pronostiek voor die openingswedstrijd - en alle andere wedstrijden - meten met Wesley Sonck? Ga dan naar wkpronostiek.sporza.be en vul je voorspelling in. Maak een competitie aan, nodig je vrienden uit en voeg onder andere Wesley Sonck, Ruben Van Gucht of Renaat Schotte toe aan je competitie.