Ga naar de inhoud

Veteraan Dani Alves (39) krijgt plekje in selectie, geblesseerde Coutinho valt af bij Brazilië

Dani Alves mag zich op 39-jarige leeftijd opmaken voor zijn derde WK met Brazilië. De rechtsachter maakt deel uit van de 26-koppige selectie van bondscoach Tite. Philippe Coutinho is er niet bij na een blessure, Richarlison lijkt op tijd hersteld.

Bij de doelmannen geen verrassingen in de selectie van Tite. Alisson (Liverpool) is de eerste keuze, voor Ederson (Manchester City) en Weverton (Palmeiras).

 

In de verdediging rekent Brazilië op de oude garde met Dani Alves (39) en Thiago Silva (38). Gesteund door jongere verdedigers als Marquinhos (PSG), Bremer (Juventus) en Militao (Real Madrid).

 

Op het middenveld geen Philippe Coutinho (Aston Villa) te bespeuren. Hij kampt met een blessure. Richarlison (Tottenham) lijkt wel op tijd hersteld na zijn vervroegd aftreden tegen Everton enkele weken geleden.

 

Martinelli en Jesus worden in de aanval beloond voor hun goed seizoen bij Arsenal, maar alle ogen zullen opnieuw gericht zijn op superster Neymar (PSG). Hij moet Brazilië opnieuw glorie bezorgen op het wereldkampioenschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Grote vreugde bij Bruno Guimaraes (Newcastle):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.