Ga naar de inhoud

EK veldrijden komt ook te vroeg voor Corné van Kessel, die comeback maakt in Niel

 do 3 november 2022 17:07
Corné van Kessel is al een maand niet meer te zien in het veld.
Corné van Kessel is al een maand niet meer te zien in het veld.

Corné van Kessel is na een sleutelbeenbreuk bijna weer klaar om het veld in te duiken. "Het is te vroeg om zondag te herstarten op het EK", zegt de Nederlander. "Maar op 11 november in Niel zal ik wel weer in het veld te zien zijn."

Door een val zag Corné van Kessel zijn oktobermaand in rook opgaan. De 31-jarige Nederlander brak zijn sleutelbeen op training met Tormans.

 

Ploegleider Bart Wellens reed toen met Van Kessel naar het ziekenhuis van Herentals, waar hij geopereerd werd door Toon Claes.

 

De blessure kwam wel ongelegen, want Van Kessels contract bij Tormans loopt eind december af. De Nederlander kan dus zoveel mogelijk crossen gebruiken om zich in de kijker te rijden van geïnteresseerde teams.

 

Vanaf 11 november zal Van Kessel zich weer kunnen bewijzen. Dan staat hij aan de start van de Jaarmarktcross van Niel. Het EK veldrijden komt - net zoals voor zijn landgenote Lucinda Brand - nog te vroeg.

Gerelateerd: