Ga naar de inhoud

EK veldrijden komt te vroeg voor Lucinda Brand: "Kan mijn titel niet verdedigen"

 do 3 november 2022 13:08
Lucinda Brand in haar witte EK-trui.
De trui van Europees kampioene zal zaterdag van eigenaar veranderen.

Lucinda Brand zal zaterdag dan toch niet aan de start komen van het EK veldrijden. De titelverdedigster herstelt nog van een blessure aan haar hand en even was er optimisme dat ze tijdig fit zou geraken, maar de Nederlandse laat nu toch verstek gaan voor de cross in Namen.

Lucinda Brand liep eind oktober een breukje op in haar hand bij een val tijdens de verkenning van de WB-cross in Tabor. Daarmee werden haar EK-kansen in één klap gehypothekeerd, al was er nog even hoop toen ze wel opgenomen werd in de Nederlandse selectie voor het EK.

 

Maar 2 dagen voor het EK in Namen blijkt dat de wedstrijd toch te vroeg komt voor de titelverdedigster. "De revalidatie verloopt heel goed en in een wegwedstrijd zou ik zeker kunnen starten, maar in Namen zal ik helaas mijn titel niet kunnen verdedigen", laat Brand weten.

 

"Namen is een heel technisch parcours waar controle heel belangrijk is. Ik ben nog maar 80 procent en dat is niet genoeg om mee te strijden voor de overwinning. Ik blijf de komende week focussen op mijn herstel en training om zo de laatste stappen te zetten richting rentree in een wedstrijd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:
EK veldrijden 2022
zaterdag 5 november vrouwen junioren Lauren Molengraaf verslag
  mannen beloften Emiel Verstrynge verslag
  vrouwen elite Fem van Empel verslag
zondag 6 november mannen junioren Léo Bisiaux verslag
  vrouwen beloften Puck Pieterse verslag
  mannen elite Michael Vanthourenhout verslag