Ga naar de inhoud

Tactisch uitgekookte Lars van der Haar: "Ik mocht niet te snel naar Michael Vanthourenhout rijden"

 di 1 november 2022 16:14
Lars van der Haar triomfeert.

Een beklijvende Koppenbergcross heeft een ontknoping gekregen om duimen en vingers bij af te likken. Michael Vanthourenhout parkeerde op de laatste meters van de Koppenberg helemaal, als een duiveltje uit een doosje sprong Lars van der Haar naar de prestigieuze overwinning.

Pauwels Sauzen-Bingoal leek de Koppenbergcross vast te zetten. 

 

Lars van der Haar zat na een foutje in de slotronde in de tang en dreigde het hoogste schavotje aan Michael Vanthourenhout te moeten laten.

 

Maar Vanthourenhout kwam vlak voor de finish muntjes tekort in zijn parkeermeter, Van der Haar schudde waakhond Eli Iserbyt van zich af en ging er met veel branie nog op en over.

 

"Ik ben blij, heel blij, want ik wil deze cross al heel mijn carrière winnen", zei de uithijgende Nederlander na de straffe ommekeer.

Michael reed weg, maar ik voelde dat ik beter was dan hij. Ik mocht alleen niet te snel naar hem rijden, want dan riskeerde ik een counter van Eli.

Lars van der Haar

Eentje die er nota bene kwam na een tactisch meesterwerkje. "Ik voelde dat het er vandaag in zat, maar ik moest weer vallen. Ik was zeer kwaad."

 

"Michael reed weg, maar ik voelde dat ik beter was dan hij. Ik mocht alleen niet te snel naar hem rijden, want dan riskeerde ik een counter van Eli."

 

"Ik zag dat ik te snel dichterbij kwam, ik moest het gat houden en het in de sprint doen. Als je explosief bent, dan kun je nog ongelofelijk veel goedmaken in de laatste meters."

 

"Ik ben helemaal naar de ratten", vertelde de Nederlander nog. Zondag verdedigt hij zijn Europese trui in Namen.

 

"Ik ben heel trots dat ik mijn laatste wedstrijd in dat shirt gewonnen heb. Ik doe er zondag alles aan om weer te winnen."

Gerelateerd: