Ga naar de inhoud

Materiaalpech verpest rentree van Pauline Ferrand-Prévot: "Ik had mijn fiets nog maar 4 dagen"

Ferrand-Prévot moest de laatste klim te voet afwerken.

De laatste beklimming van de Koppenbergcross moest ze te voet afwerken. Pauline Ferrand-Prévot had zich haar terugkeer in het veld na 2 jaar waarschijnlijk anders voorgesteld, maar materiaalpech gooide roet in het eten van het Franse multitalent. Toch kon ze achteraf nog glimlachen, want haar hoofddoel ligt pas in februari: het WK.

Is er iets wat Pauline Ferrand-Prévot niet kan? De 30-jarige Française is de enige renster die een wereldtitel pakte op de weg, op gravel, in het mountainbiken én in het veld.

 

Haar regenboogtrui in het veldrijden is wel al 8 jaar oud, van Tabor (Tsjechië) in 2014. Dus besloot ze voor het eerst sinds 2020 nog eens het veld in te duiken. Het doel: in februari wereldkampioen worden in Hoogerheide.

 

Met de steun van Ineos Grenadiers, haar nieuwe ploeg, stond de Française aan de start van de Koppenbergcross. Ze begon op de 44e plek, maar in geen tijd reed de wereldkampioene gravel op de 7e plek rond.

 

Een uitstekend resultaat leek in de maak, maar kettingproblemen gooiden roet in het eten. Liefst 3 keer haperde de ketting van haar gloednieuwe Pinarello. Op het einde moest ze zelfs de Koppenberg oplopen om de streep te halen.

Het was goed om het ritme weer op te pikken en het materiaal te testen. Vandaag werkte het niet, dus we hebben nog wat zaken te regelen. 

Pauline Ferrand-Prévot

"Het was mijn eerste veldrit, dus ik wist niet goed hoe het ging gaan", zei Ferrand-Prévot. "Ik heb niet veel rust gehad na het mountainbikeseizoen, maar ik voelde me meteen goed. Helaas had ik wat mechanische problemen."

 

"Ik dacht zelfs even dat ik de streep niet zou halen, omdat mijn koersschoenen weggleden op de Koppenberg. Mijn ketting blokkeerde telkens weer. De laatste keer was de derailleur vastgelopen en werkten mijn versnellingen niet meer. Ik heb dus mijn fiets op de schouder genomen en gelopen."

 

"Het was goed om het ritme weer op te pikken en het materiaal te testen. Vandaag werkte het niet, dus we hebben nog wat zaken te regelen. Ik had mijn crossfiets ook nog maar 4 dagen, dus het kon nog niet perfect zijn."

 

Ferrand-Prévot kijkt wel hoopvol naar de toekomst. Op het EK zaterdag begint ze nog zonder doel, maar het WK staat in februari wel op haar kalender aangekruist. "Het is goed om progressie te boeken met het oog op het WK."

 

Vandaag was overigens haar eerste werkdag bij Ineos Grenadiers. Het grote doel van de offroad-campagne: olympisch goud in Parijs 2024 op de MTB. "Net zoals Tom Pidcock word ik begeleid door Kurt Bogaerts. Hij zal een grote steun betekenen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.