Ga naar de inhoud

Boeman van Dimitri Van den Bergh wint verrassend het EK darts

Ross Smith heeft verrassend het EK darts in Dortmund gewonnen. In de finale versloeg hij zijn landgenoot en naamgenoot Michael Smith met 11-8. Voor Michael Smith blijft de vloek dus duren, hij verloor al zijn achtste grote finale op een rij.

Dimitri Van den Bergh botste gisteren in de tweede ronde op Ross Smith, maar niemand die toen dacht dat de Engelsman het EK ook op zijn naam zou schrijven. Maar hij kende een begenadigd moment en schakelde op weg naar de finale ook Peter Wright uit.

 

In de finale bezorgde hij Michael Smith opnieuw een kater. Hij kon ondanks 8 finales nog nooit een groot toernooi winnen en greep er dus weer naast. Ross Smith hield het hoofd koel en maakte het af met 11-8.

 

"Ik kan het nog niet geloven", zei de winnaar, die een tijdje geleden een jaar geen dartstoernooien speelde. "Ik zal proberen om mijn voeten op de grond te houden en probeer op tijd in de fitness te geraken morgen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.