Ga naar de inhoud

Belgische shorttrackers openen seizoen met zilver op WB-manche in Montréal

De Belgen feliciteren elkaar met de zilveren medaille.

De Belgische shorttrackers hebben het seizoen goed ingezet. Op de mixed relay waren Hanne en Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Ward Petré goed voor zilver. In de individuele finales waren er geen medailles voor broer en zus Desmet.

Ondanks de financiële problemen van de Belgische schaatsfederatie was het Belgische team toch afgereisd naar de eerste WB-manche van het seizoen in Montréal. Dat zullen de Belgen zich niet beklaagd hebben.

 

Dankzij sterk werk van broer en zus Desmet in de halve finales haalde het Belgische team op de mixed relay over 2.000 meter de A-finale. Daar leek het Belgische kwartet niet in aanmerking te komen voor een medaille, maar plots keerde het helemaal.

 

Nederland kwam ten val, Ward Pétré stak de Japanse schaatser voorbij en nam zo een optie op brons, Stijn Desmet ontbond daarop zijn duivels en haalde de Canadees nog in, goed voor zilver. De Belgische vreugde was mooi om te zien. Aan Zuid-Korea was niets te doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen Belgische medailles op de 1.500 meter

Op de 1.500 meter haalde Hanne Desmet ook de A-finale. Ze liet zich tijdens de race wat naar achteren duwen en zat veel te ver toen Suzanne Schulting haar aanval inzette. Desmet rukte nog vanuit laatste positie op naar de 5e plaats, maar wellicht zat er met een betere positionering meer in.

 

Ook Stijn Desmet was erbij in de A-finale van de 1.500 meter. Hij rukte halfweg de finale op naar de derde plaats. Net toen hij zijn aanval wou inzetten raakte hij de Canadees Pascal Dion en veroorzaakte hij een valpartij. Desmet werd daarvoor bestraft en eindigde zo als 7e in de eindstand.