Ga naar de inhoud

Nina Derwael met "groot vlammetje" op het WK: "Ik heb er heel veel zin in"

Zaterdag zet Nina Derwael (22) een punt achter haar lange competitiebreak na de Spelen van Tokio. Op het WK in Liverpool pikt ze de draad weer op tijdens de teamkwalificaties. De voorbereiding was kort en intens, maar Derwael klonk gisteren opgetogen na de eerste WK-stapjes. "Ik voel me klaar voor de brug en de balk."

Van twijfels leek gisterenavond bij Nina Derwael niet echt sprake. Ze is vooral tevreden dat ze eindelijk nog eens kan deelnemen aan competitie.

 

"Het doet zoveel deugd om hier te staan. Ik vond het tijdens het EK gezellig naast je, maar ik sta liever aan de andere kant", knipoogde ze naar onze reporter, met wie ze commentaar gaf tijdens het EK in München.

 

"Ik ben heel blij dat ik hier mag zijn na een heel snelle voorbereiding. Ik heb er heel veel zin in. Ik heb deze ploeg het afgelopen jaar zien schitteren, hopelijk doen we het samen."

Er is een groot vlammetje, ja. Ik ben wie ik ben. Als ik ergens naartoe ga, dan is het om zo dicht mogelijk bij de eerste plaats te komen.

Nina Derwael

Derwael ontkent niet dat haar lichaam op punt krijgen een uitdaging was. "Ik heb 7 maanden niet echt getraind en ben nu weer 7 maanden bezig. Normaal moet je de periode die je gestopt bent maal 2 doen om weer op niveau te geraken."

 

"Bij mij moest het sneller gaan, maar ik voel me klaar voor de balk en de brug."

 

Derwael komt dus op 2 toestellen in actie, kijkt uit naar de teamcompetitie - "Waarom zouden wij niet de verrassing kunnen zijn?" -, maar tempert toch vooral de verwachtingen. Of kan het eeuwige vuur die eventuele fysieke ongemakken compenseren?

 

"Er is een groot vlammetje, ja. Ik ben wie ik ben. Als ik ergens naartoe ga, dan is het om zo dicht mogelijk bij de eerste plaats te komen. Dat zal zaterdag niet anders zijn."

Beelden en interviews met de Belgen in Liverpool:

Lisa Vaelen: "Of ik hier met heel veel zelfvertrouwen sta? Dat is wat veel gezegd, maar ik heb wel vertrouwen in mijn oefeningen. Als ploeg mikken we op de teamfinale en ik hoop in de allround- en sprongfinale te geraken."

Jutta Verkest: "De eerste kennismaking met een zaal is altijd spannend. We hebben de toestellen goed gevoeld en we zijn klaar. Dit is mijn eerste WK, dit is compleet anders. Al heb ik wel al andere grote wedstrijden gedaan. Ik wil het beste uit mezelf en het team halen."