Ga naar de inhoud

Nina Derwael na relatiebreuk en knieblessure: "Moeilijke WK-voorbereiding, daar ga ik niet over liegen"

 di 18 oktober 2022 14:55
Voor Nina Derwael is het WK haar eerste turncompetitie in meer dan een jaar.
Voor Nina Derwael is het WK haar eerste turncompetitie in meer dan een jaar.

Eind deze maand is het uitkijken naar olympisch kampioene Nina Derwael op het WK turnen in Liverpool. Maar de aanloop verliep moeizaam. "Ik dacht op een moment dat ik mijn niveau niet meer zou halen", zegt Derwael.

"Het is een heel moeilijke voorbereiding geweest voor mij, daar ga ik niet over liegen", zegt Nina Derwael 2 weken voor het WK turnen.

 

Derwael sukkelde in de voorbereiding met haar knie. Er kwam ook een einde aan haar relatie met profvoetballer Siemen Voet (die in Slovakije speelt bij Slovan Bratislava).

 

"Op een bepaald moment dacht ik echt dat ik niet meer op het gewenste niveau zou geraken."

 

"Maar de laatste paar weken heb ik gevoeld dat ik in een vrij snel tempo naar het niveau ben gegroeid dat ik wou hebben."

"Dit WK beschouw ik als een tussenstap"

Derwael verschijnt dus niet in topvorm op haar eerste turncompetitie in 15 maanden. Ze beschouwt dit WK dan ook als een tussenstap.

 

"Dit WK dient om terug in competitie te treden en dat wedstrijdgevoel te krijgen. Het is de start van mijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs 2024."

 

"Volgend jaar wil ik op het WK in Antwerpen op mijn beste niveau zijn."

Ik wil op het WK vooral genieten en plezier maken.

Nina Derwael

Wat mogen we dan precies verwachten van Derwael op het WK eind deze maand?


"Ik focus heel hard op de teamcompetitie. We willen in de top 8 eindigen zodat we ons plaatsen voor het WK van volgend jaar."

Individueel zal Derwael in actie komen in de brug- en de balkcompetitie. "Op de brug heb ik zeker het niveau om de finale te halen. Ik heb er een goed gevoel bij."

"Ik wil eigenlijk vooral genieten en plezier maken. Maar op een wedstrijd wil ik ook altijd de beste oefeningen turnen en het beste van mezelf geven."