Ga naar de inhoud

Hoefkens: "Gemotiveerd Atletico wordt moeilijkste uitdaging tot nu toe"

Carl Hoefkens denkt nog niet aan de achtste finales: "Ik focus me op morgen."

Na 9 op 9 heeft Club Brugge zichzelf drie gouden kansen geschonken om overwintering in de Champions League af te dwingen. Grijpt het meteen de eerste mogelijkheid in Madrid? "Atletico zal alles uit de kast halen, aan ons om een perfect antwoord klaar te hebben", zei coach Carl Hoefkens.

Nog drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, nog drie kansen om een ticket voor de laatste 16 te grijpen. Tegen Atletico Madrid zou het dus geen drama zijn als Club geen 12 op 12 pakt.

 

Maar dat gevoel leeft niet binnen de groep, benadrukt Hoefkens. "Absoluut niet. Je merkt de honger en gretigheid van de groep. Daar ben ik momenteel heel tevreden over."

 

"Atletico zal alles uit de kast halen om een resultaat te halen. Ze zullen een plannetje klaar hebben, aan ons om daar een perfect antwoord op te vinden."

 

"Of een dubbele confrontatie gemakkelijker of moeilijker is als coach? Het heeft voor- en nadelen. Wij kennen hen beter, maar zij ons ook. We mogen er zeker niet vanuit gaan dat ze morgen op dezelfde manier zullen spelen."

 

"We beseffen allemaal dat we voor de moeilijkste uitdaging tot nu toe staan tegen een gemotiveerd Atletico. We willen dominant voetbal brengen en dat kan alleen maar met balbezit. Maar of we nu zonder spits of met 2 of 3 aanvallers zullen spelen, dat ga ik niet verklappen."

Welke spelers van Atletico ik zou overnemen? Het is een echt team, dat is de grote kracht van de ploeg.

Carl Hoefkens

Hoefkens weigert de verschillende scenario's uit te rekenen. "We kijken niet naar het verleden en we kijken niet naar de toekomst", zei hij. "We kijken alleen maar naar de volgende wedstrijd."

 

"We beginnen aan elke wedstrijd om te winnen, ook hier in Madrid. We willen ons eigen voetbal brengen. Dat wordt een uitdaging."

 

Hoefkens stak zijn lof voor de kern van Atletico niet weg. "Ze hebben een heel kwaliteitsvolle kern. Welke spelers ik zou overnemen? Het is een echt team, dat is de grote kracht van Atletico."

 

"Uiteraard hebben ze met Griezmann, Morata en Joao Felix ook veel individuele kwaliteiten. Maar wij gaan er alles aan doen om te winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buchanan: "We weten wat er op het spel staat"

Tajon Buchanan, opnieuw helemaal fit na een blessure, lijkt klaar voor zijn tweede opdracht ooit in de Champions League. "We weten wat we moeten doen om door te stoten. We bekijken het match per match", zei de Canadees.

 

"We hebben het de vorige wedstrijden geweldig gedaan en moeten ook nu weer een teamprestatie neerzetten. Ik zal mijn best doen om het verschil te maken en hopelijk volstaat dat voor de overwinning."

 

"We kennen de kwaliteiten van Atletico, we weten dat ze defensief sterk zijn. Maar we hebben al getoond dat we tegen iedereen kunnen scoren."

 

"Of we tevreden zijn met een gelijkspel? We willen elke wedstrijd winnen. We weten wat er op het spel staat. Iedereen wil die grote wedstrijden spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.