Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck is overtuigd: "Volgende week stoten we door"

Duim omhoog voor zijn team in Ierland. KAA Gent blijft in de running in Europa.

KAA Gent krijgt volgende week donderdag een laatste kans om te overwinteren in de Conference League. Als het wint, stoot het door. Coach Hein Vanhaezebrouck heeft er vertrouwen in. Zelfs met een volle ziekenboeg.

Met veel moeite heeft Gent een punt gepakt bij rode lantaarn Shamrock Rovers in groep F (1-1). Komende donderdag speelt het in een rechtstreeks duel met Molde voor overwintering in Europa.

 

Van een gelijkspel bij de Shamrock Rovers kan je niet vrolijk worden. "Wij wel", reageerde coach Hein Vanhaezebrouck. "We wilden absoluut die laatste kans nog afdwingen. Daar zijn we tevreden mee."

 

Spelers als Tissoudali, De Sart, Owusu, Castro-Montes en Torunarigha liggen allemaal in de lappenmand.

 

Vanhaezebrouck: "We spelen nu eenmaal veel matchen met een beperkte kern. Er zijn jongens die op hun tandvlees zitten. Hopelijk verliezen we er zondag geen meer tegen OH Leuven."

 

Volgende week is het erop of eronder voor Gent. "Met wie dan ook, we moeten erdoor. Hopelijk met de steun van het thuispubliek."

 

(lees voort onder de video)

"Hadden 3 keer penalty moeten krijgen"

AA Gent beleefde niet de makkelijkste avond in Dublin. "Op vlak van efficiëntie en afwerking hebben we het opnieuw laten afweten. Daar blijven we het moeilijk mee hebben", weet Hein Vanhaezebrouck.

 

"Met de inbreng van Kums en Hong liep het beter en beter. Die wissels hebben gerendeerd, daar ben ik blij om."

 

Dat AA Gent een penalty misliep in Europa - voor een fout op Depoitre - is niet nieuw.

 

"In 5 matchen hadden we 3 keer overduidelijk een strafschop moeten krijgen. Het zit allemaal wat tegen, maar toch zitten we nog in de race", pept Vanhaezebrouck zich op.