Premier League klassement

Ten Hag over Cristiano Ronaldo: "Ik heb hem gewaarschuwd dat er gevolgen zouden zijn"

 vr 21 oktober 2022 14:55
Cristiano Ronaldo
Ten Hag en Cristiano Ronaldo, die toen nog kon lachen met slechts een invalbeurt.

Erik ten Hag, trainer van Manchester United, heeft nog eens gereageerd op de vroegtijdige aftocht van Cristiano Ronaldo. De Portugese ster werd geweerd uit de selectie voor de wedstrijd tegen Chelsea dit weekend. "Ronaldo weigerde om in te vallen tegen Tottenham woensdag", meldde Ten Hag.

Voor het laatste fluitsignaal weerklonk op Old Trafford, stormde Cristiano Ronaldo al naar de kleedkamer. Manchester United won de topper van Tottenham met 2-0, maar de Portugees had duidelijk geen zin om mee te vieren.

 

Zijn trainer, Erik ten Hag, meldt nu dat Ronaldo een rol als invaller in het slot niet zag zitten. Gekrenkt in zijn eer blies die daarop de aftocht. 

"Bij het begin van het seizoen heb ik hem al gewaarschuwd dat er de volgende keer gevolgen zouden zijn", zei Ten Hag. Daarmee doelde hij op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano in juli, waar Ronaldo ook al vroegtijdig wegliep.

 

"Ik moet bepaalde waarden hebben over de discipline in dit team, en ik moet die waarden beschermen. We zijn één team, dus ik moet de controle houden over deze waarden", legt Ten Hag uit. 

De Nederlandse trainer had nog te melden dat Ronaldo evenwel "een belangrijke speler van het team blijft". 

De reactie van Ronaldo gisteren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: