Schuldenberg van Inter blijft maar groeien: 140 miljoen euro verlies in 2021-2022

  Eén jaar na het recordverlies van 245 miljoen euro heeft Inter opnieuw de rode pen moeten bovenhalen voor zijn boekhouding. In het afgelopen seizoen werd nog maar eens een verlies van 140 miljoen euro geleden.

  Het gaat financieel niet goed met de Italiaanse clubs. Vrijdag liet Juventus al weten voor het 4e jaar op een rij verlies te hebben geleden, deze keer zelfs een recordverlies van 254,3 miljoen euro.

   

  Inter doet niet veel beter. De Milanezen bereikten in 2020-2021 al een piek met een verlies van 245 miljoen euro. Kort daarna incasseerde de club een slordige 100 miljoen euro voor de transfer van Romelu Lukaku naar Chelsea. 

   

  Maar dat volstond niet om voor het vorige seizoen het gat dicht te rijden. Opnieuw werd 140 miljoen euro verlies gemaakt. Positief is dan wel weer dat de inkomsten van Inter aangroeiden tot bijna 440 miljoen euro.

   

  De Chinese eigenaars van Inter blijven er desondanks de moed inhouden. "Onze belangrijkste doelen blijven om de club sportief op een hoog niveau te houden en tegelijkertijd onze financiële positie versterken."