OVERZICHT: Penaltyklucht in Glasgow, magische Neres en verrassend Salzburg kleuren Europese voetbalavond

 wo 14 september 2022 23:34
Neres
Neres (midden) bezorgde zijn ploeg een magische CL-avond.

Op speeldag 2 in de groepsfase van de Champions League gaat Erling Haaland - niet ten onrechte - met de headlines lopen. Toch viel er op de Europese velden nog genoeg te beleven. Wat mag u vanavond zeker niet gemist hebben? Een overzicht.

Neres bezorgt Juventus 0 op 6

Na de verloren partij in Parijs, moest Juventus vol aan de bak tegen Benfica. De ploeg Allegri kwam al vroeg op voorsprong dankzij een rake kopper van Milik. Maar toen moest de grote Neres-show nog beginnen.

 

De aalvlugge aanvaller forceerde voor rust een penalty. Joao Mario knalde de bal staalhard in het dak van het doel. Na de pauze wilde Neres zelf op het scorebord staan. Hij gaf Juve na een flukse dribbel het nekschot.

 

Verdict: een pijnlijke 0 op 6 in groep H voor Juventus. Paris Saint-Germain en Benfica leiden met elke 6 punten.

Napoli opent na 3 penalty's de score

En of een elfmeter nemen een kunst is. Piotr Zielinski kan best nog even oefenen. 

 

De Pool kreeg op het uur twee pogingen vanaf de stip, maar liet die telkens onbenut. Doelman McGregor nam de slappe schoten met veel plezier - en met zijn voetjes van de doellijn - in ontvangst en hield een tienkoppig Rangers overeind.

 

Bij de derde penalty liet Politano de bal niet meer los. Hij toonde zijn ploegmaat hoe het moest. Meteen het startschot voor een bevrijd Napoli. Raspadori en Ndombele dikten de score nog aan. Napoli heeft het maximum van de punten en is leider in groep A.

Potter kan niet toveren bij Chelsea-debuut

Neen, overtuigend speelde Chelsea niet in zijn eerste wedstrijd onder nieuwe trainer Graham Potter. Tegen Red Bull Salzburg speelden de Londenaars op een gezapig tempo. 

 

Het was wachten tot Raheem Sterling de ban brak na de pauze. De winger plaatste het leer mooi in de verste hoek. De opluchting stond af te lezen op het gezicht van Potter.

 

Toch had die nog geen reden om te juichen. Een kwartier voor tijd beroerde Okafor de bal maar half. Kepa kwam een paar centimeter te kort om de gelijkmaker te voorkomen. Een puntendeling en bedrukte gezichten bij Chelsea waren het gevolg.

Gerelateerd: