Geen minuut voor Hazard, wel weer een uitstekende Courtois bij winnend Real

3. 80' - Doelpunt - Federico Valverde (1 - 0)
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 14/09/22 - 21:01
    80'
    Federico Valverde
    80'
    1 - 0

Thibaut Courtois had weer zo’n avond. Tegen RB Leipzig toonde de Rode Duivel zich onklopbaar bij een handvol tussenkomsten. Tien minuten voor tijd toonde Real, met Hazard 90 minuten op de bank, zich wél efficiënt. Federico Valverde en Marco Asensio toonden zich genadeloos.

Zonder Karim Benzema mochten de Spaanse kranten weer speculeren. Zou Eden Hazard weer als valse negen fungeren op het kampioenenbal? Of toch de Braziliaan Rodrygo, die schitterde tegen Mallorca?

Het werd dat laatste - Hazard zou zelfs niet van de bank komen. De rollercoaster blijft dus nog even duren…

Van hoogtes en laagtes heeft Thibaut Courtois al even geen last meer. De doelman keept al schijnbaar een eeuwigheid op een bijzonder hoog niveau.

Tegen RB Leipzig was dat niet anders. Na zes minuten moest Courtois al uitpakken met een knappe reflex om Nkunku het scoren te beletten. Later zou hij ook pal staan op een goeie poging van Forsberg.

Tussendoor hielden alle Belgen wel even hun hart vast. Kort voor rust bleef Courtois namelijk tegen de grasmat liggen na een stevige kettingbotsing met Tchouaméni en Nkunku. Gelukkig krabbelde onze nummer één weer recht.

Hij zou zelfs nog Forsberg ijskoud uitkappen achter het steunbeen.

Een matig Real sloeg overigens pas in het slot toe tegen Leizpig. Federico Valverde bewees zijn bloedvorm door de score te openen. In minuut 91 deed Marco Asensio de boeken helemaal dicht.

Een tweede zege voor de Koninklijke op het kampioenenbal, maar dit keer mocht Hazard dus niet meedansen.

90+3'
    Federico Valverde (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+1'

90'
    Vrije trap voor Real Madrid. Xaver Schlager (RB Leipzig) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    89'
    Dominik Szoboszlai (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dani Ceballos (Real Madrid).
    88'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Christopher Nkunku (RB Leipzig), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    88'
    Christopher Nkunku (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    84'
    Dominik Szoboszlai (RB Leipzig) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    84'
    Real Madrid
    84'
    Vrije trap voor RB Leipzig. Dani Carvajal (Real Madrid) hield Yussuf Poulsen vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    82'
    Vrije trap voor Real Madrid. Christopher Nkunku (RB Leipzig) hield Rodrygo vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    80'

Real Madrid

Federico Valverde kan scoren voor Real Madrid. De assist komt op naam van Vinícius Júnior.
    79'
    Xaver Schlager (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    78'
    David Raum neemt de hoekschop voor RB Leipzig. Hij dropt de bal centraal voor doel.