Ga naar de inhoud

Niet Ganna, maar Dan Bigham valt deze maand werelduurrecord van Campenaerts aan voor Ineos

 vr 12 augustus 2022 11:44
Dan Bigham tijdens de individuele achtervolging op de Commonwealth Games dit jaar.

Victor Campenaerts mag in zijn agenda een rood kruis zetten op volgende week vrijdag (19 augustus). Dan volgt er opnieuw een poging om zijn werelduurrecord van de tabellen te rijden. Ineos Grenadiers stuurt Dan Bigham de piste van Grenchen in Zwitserland op. Om informatie te verzamelen voor Filippo Ganna?

Dan Bigham zal op 19 augustus proberen om beter te doen dan de 55,089 kilometer die Victor Campenaerts in 2019 reed in een uur tijd. 

 

De Brit werkt als performance engineer voor Ineos Grenadiers, maar is zeker geen compleet onbekende in het werk tegen de klok. In 2021 verbeterde hij in Grenchen in Zwitserland het Britse uurrecord (54, 723 km). Op dezelfde piste wil hij nu ook het werelduurrecord aanvallen.

 

"Het werelduurrecord speelt al jaren een belangrijke rol in mijn leven sinds mijn eerste poging als student in 2014. Ik ben benieuwd wat ik nu zal kunnen met de steun van het team."

 

Bigham staat niet onder contract als renner bij Ineos Grenadiers, maar kan als werknemer wel gebruik maken van de fietsen, kleding en kennis van de ploeg.

 

Mogelijk effent Ineos Grenadiers met deze poging ook het pad voor een latere poging van een andere renner, bijvoorbeeld Filippo Ganna.

 

"We willen een blauwdruk creëren voor toekomstige pogingen", zegt Bigham. "Maar deze poging heeft niet alleen nu voor het baanwielrennen. Elke week doet ons team mee aan tijdritten op de weg en de vele details waar we mee bezig zijn kunnen daar bij helpen."

Wie is Dan Bigham?

Dan Bigham (30 jaar) reed tot 2021 voor het continentale Ribble Weldtite. In 2021 reed hij onder meer de Ronde van Slovenië en de Tour of Britain.

 

Bigham heeft wel heel wat ervaring in het baanwielrennen. Op 1 oktober 2021 verbeterde hij het Britse uurrecord van Bradley Wiggins.

Sinds dit jaar is hij performance engineer bij Ineos-Grenadiers. Zijn taak is vooral de prestaties van de Ineos-renners in tijdritten te optimaliseren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.