Ga naar de inhoud

Judo Vlaanderen heeft met Udo Quellmalz een nieuwe hoofdcoach gevonden

 ma 1 augustus 2022 19:15

Judo Vlaanderen heeft de opvolger van Mark van der Ham voorgesteld. Udo Quellmalz is de nieuwe hoofdcoach. De Duitser is een voormalige olympische kampioen. 

Begin februari raakte bekend dat de Vlaamse Judofederatie afscheid moest nemen van Mark van der Ham.

 

De Nederlandse topcoach was er 5 jaar aan de slag en was een van de architecten van de judosuccessen van Matthias Casse, goed voor olympisch brons in Tokio.

 

Een half jaar na het vertrek van de Nederlander (naar Azerbeidzjan) heeft Judo Vlaanderen zijn vervanger beet.

 

Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx vond "de juiste kandidaat" in Udo Quellmalz.

 

De 55-jarige Duitser nam als judoka 3 keer deel aan de Spelen. In 1992 pakte hij brons in Barcelona, in Atalanta won hij 4 jaar later goud in de categorie tot 65 kilogram.

 

Udo "Quelle" Quellmalz heeft ook een uitgebreide collectie WK-medailles: twee keer goud, zilver en brons. 

"Belangrijk dat hij de details kan verbeteren"

België heeft een judoreputatie en dat beseft de nieuwe hoofdcoach. "Ja, ik voel zeker de druk, maar dat ben ik gewoon. Je kunt het natuurlijk weglachen, maar het draait uiteindelijk om resultaten", vertelde Udo Quellmalz.

 

Matthias Casse wordt een van zijn poulains. Kan hij hem nog verbeteren? "Bij een wereldkampioen is dat wat lastiger, maar ik kan wel helpen bij het omgaan met druk."

 

"Ik ben blij dat er een nieuwe coach is en het is belangrijk dat hij de details kan verbeteren", zegt de Belgische sterkhouder zelf.

 

Quellmalz wordt hoofdcoach, assistent Damiano Martinuzzi blijft aan boord als assistent. Quellmalz en Casse benadrukken dat er een wisselwerking zal zijn en er dus niet meteen een persoonlijke coach vastgepind wordt.

 

"De favoriete coach zal op de stoel zitten tijdens grote competities, maar op training zal er communicatie van de beide coaches zijn."

Gerelateerd: