Mark van der Ham stapt op, Matthias Casse krijgt nieuwe coach: "Teleurstelling"

 do 3 februari 2022 14:13

Mark van der Ham keert na 5 jaar de Vlaamse judofederatie de rug toe. De Nederlander gaat een uitdaging aan bij een ander, niet nader genoemd, topjudoland.

Mark van der Ham raakte vooral bekend als de coach die Matthias Casse naar goud op het EK en WK leidde en naar brons op de afgelopen Olympische Spelen. Maar Casse zal het in de toekomst met iemand anders moeten doen. Van der Ham zoekt andere oorden op.

 

"We betreuren uiteraard het vertrek van Mark, na 5 jaar van uitstekende samenwerking", zegt Koen Sleeckx, technisch directeur bij Judo Vlaanderen.

 

"We gaan voortbouwen op de funderingen die Mark de laatste jaren heeft gelegd. De resultaten van onze judoka’s bewijzen dat de professionele aanpak van Mark vruchten heeft afgeworpen." 

 

"We bekijken nu met de ganse staf hoe we deze wijziging gaan opvangen zodat onze judoka’s zich kunnen blijven focussen op hun prestaties op de tatami.”

Management van Casse: "Het is slikken"

Matthias Casse vernam het nieuws gisterenavond en wenst vandaag niet uitgebreid te reageren. Zijn manager laat weten dat de Belgische topjudoka "teleurgesteld" is. 

 

"Matthias begrijpt uiteraard dat Van der Ham zich kan verbeteren. Maar ze werkten al vijf jaar samen, dan is dat slikken. Wat de opvolging betreft hoopt hij dat de judoka's inspraak krijgen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.